15-Daagse autotour per 4WD van Kaapstad naar Windhoek

Onvergetelijke autotour van Kaapstad naar Windhoek. Per 4WD verkent u comfortabel o.a. de omgeving van de wereldstad Kaapstad, het mooie Augrabies Falls N.P, het spectaculaire Kgalagadi Transfrontier Park, de Fish River Canyon en de duinen van Sossusvlei.

Vertrekperiodes & prijzen

Vanaf per persoonprijs: €2.234
Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw 4WD huurauto op bij het depot van Europcar en rijdt naar uw hotel. 3 overnachtingen in het Fire & Ice Hotel.

Dag 2

Programma

-3: Kaapstad (ontbijt). Deze dagen bent u, voor velen, in de mooiste stad ter wereld!. U kunt de hop-on-off bus nemen, die u de hele stad laat zien. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Tafelberg. Of wat dacht u van een mooie dagtocht door de prachtige wijngebieden. Of u kunt naar het Kaapse schiereiland gaan met ‘Kaap de Goede Hoop’, de pinguïns bij Boulders Beach en de indrukwekkende Chapmans Peak Road!

Dag 4

Programma

Kaapstad - Calvina (ontbijt). U rijdt vandaag via de Cederbergen naar Citrusdal. In dit gebied groeien de meeste citrusvruchten en hier wordt ook de beroemde Rooibos thee geproduceerd. U rijdt verder via Clanwilliam en een adembenemende bergroute naar Calvina. U kunt hier een bezoek brengen aan het Calvina Agricultural Museum, waar u alles leert over de historie van dit gebied. Overnachting in het Rolbos Guesthouse.

Dag 5

Programma

Calvinia - Augrabies Falls (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u via de Hantam en Rebunie Bergen naar Augrabies Falls. De route van vandaag neemt u mee door de prachtige landschappen van de Noord Kaap Provincie, er zijn hier oneindig veel fotomomenten. U overnacht vandaag in Kakamas, een stadje wat bekend staat om haar historie en gastvrijheid. Een overheerlijk diner in het Carvery Restaurant is zeker een aanrader. 2 overnachtingen in de Kalahari Gateway Lodge.

Dag 6

Programma

Augrabies Falls N.P. (ontbijt). Vandaag rijdt u naar het prachtige Augrabies Fall N.P. U bezoekt hier de watervallen, het water valt hier 65 meter naar beneden. Deze waterval behoort tot één van de 6 grootste watervallen ter wereld en is de grootste van Zuid-Afrika. U kunt hier ook diverse mooie wandelingen maken. Het zal een geweldige dag worden!

Dag 7

Programma

Augrabies N.P. - Kgalagadi Transfrontier Park (ontbijt). U vervolgt uw reis naar de stad Upington, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Kalahari Woestijn met het Kgalagadi Park. In dit gebied vindt u een variëteit aan dieren, waaronder antilopen en roofdieren. U heeft grote kans om de dieren in hun natuurlijke omgeving waar te nemen als u bij de waterdrinkplaatsen stopt. Vogelliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Het landschap bestaat uit rode zandduinen, weinig begroeiing en droge rivierbeddingen van de Nossob en Auob. 2 overnachtingen in het Twee Rivieren Kamp.

Dag 8

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park (ontbijt). Vandaag gaat u de hele dag op zoek naar de kuddes gemsbokken, springbokken, elanden en wildebeesten. Misschien treft u een grote leeuw met zijn zwarte manen aan, liggend onder de schaduw gevende Kameeldoorn bomen. Maar ook het luipaard en andere roofdieren kunt u hier tegenkomen. Vanavond kunt u een diner boeken in het restaurant en onder het genot van een drankje luisteren naar de ‘bush’ geluiden.

Dag 9

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park - Fish River Canyon (ontbijt). U verlaat het kamp en rijdt richting de grens van Namibië. Na de grensformaliteiten rijdt u eerst nog door het rode zand van de woestijn, maar dit gaat langzaam over in rotsachtig gebied en dan ziet u de machtige bergreeksen tot u aankomt bij uw accommodatie. Uw lodge is schitterend gelegen tussen de granietrotsen. Geniet ’s avonds vanaf een granietrots van de zonsondergang en het spectaculaire uitzicht, onder het genot van een drankje. 2 overnachtingen in de Canyon Lodge.

Dag 10

Programma

Fish River Canyon (ontbijt). Vandaag is het hoogtepunt het bezoek aan de beroemde Fish River Canyon, na de Grand Canyon de grootste canyon ter wereld. Met een lengte van 170 kilometer en een diepte van 550 meter, zorgt de canyon voor een spectaculair uitzicht. Maak een mooie wandeling langs de rand. Vroeg in de morgen heeft u een goede lichtval als de schaduwen spelen met de Canyon.

Dag 11

Programma

Fish River Canyon - Aus (ontbijt). Na het ontbijt reist u richting het westen. Uw lodge biedt u een prachtig uitzicht op de woestijnvlaktes met een kleed van bloemen en prachtige kleuren na de winterregens. In deze prachtige woestijn, met de diverse planten, leven ook de wilde paarden van de Namib Woestijn. Overnachting in het Klein Aus Vista Desert Horse Inn.

Dag 12

Programma

Aus - Namib Woestijn (ontbijt/diner). Voordat u doorreist naar de zuidelijke Namib-woestijn, raden we een excursie in de vroege ochtend naar Kolmanskop aan; een spookstad die werd opgericht nadat de eerste diamanten hier in 1908 werden ontdekt. In de jaren vijftig werden er geen diamanten meer gevonden. Als u naar het noorden reist, bevindt uw volgende stop zich in het woestijnlandschap langs de voet van het prachtige Tiras-gebergte. Overnachting in de Kanaan Desert Lodge.

Dag 13

Programma

Namib Woestijn – Sossusvlei (ontbijt/diner). Na het ontbijt rijdt u via eindeloze vlaktes en uitgestrekte bergreeksen naar de oudste woestijn ter wereld, de Namib Woestijn. Uw lodge ligt nabij Sesriem, de ingang naar de 2 hoogtepunten van dit gebied: Sossusvlei, met de hoogste duinen ter wereld en de Sesriem Canyon. 2 overnachtingen in de Sossusvlei Lodge.

Dag 14

Programma

Sossusvlei (ontbijt/diner). De beste tijd voor dit kleurenspektakel is rond zonsopgang. De zon zorgt voor een kleurenpalet zonder weerga, de duinen kleuren rood tegen de helblauwe hemel. Na dit schouwspel kunt de hoogste berg, Big Daddy beklimmen en een stop maken bij Death Vlei. Tip: regel vooraf via de lodge een heerlijke picknickmand en geniet van een brunch in deze spectaculaire omgeving. Hierna kunt u nog een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon.

Dag 15

Programma

Sossusvlei – Windhoek (ontbijt). Na het ontbijt kunt u via de prachtige Spreethoogte Pas naar Windhoek rijden. Einde van een onvergetelijke reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden en 15 dagen autohuur cat. W van Europcar met classic max verzekering en uitgebreide documentatiemap met routebeschrijvingen

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, entreegelden, drankjes, contract-, oneway- en grenskosten voor de huurauto , brandstof huurauto, persoonlijke uitgaven.

Extra info:

Vertrek is dagelijks

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.