11-Daagse Fly-In Safari paradijs in het zuiden van Tanzania

Een unieke fly-in safari naar de nog ongerepte safari bestemmingen in het zuiden van Tanzania en een exclusieve strandverlenging aan de kust. U verblijft in comfortabele, sfeervolle en luxueuze lodges met een hoogstaande service. Per open landrover en onder deskundige begeleiding van uw ranger gaat u op safari in het Nyerere National Park Tanzania (voorheen Selous Game Reserve) en Ruaha National Park. Deze parken zijn o.a. het thuis van de zeldzame wilde honden. U maakt geweldige game drives maar ook boottochten, wandelsafari’s en onvergetelijke ‘sundowners’ op een zandbank in de rivier zijn inbegrepen. Proef de sfeer van een ‘Out of Africa’ safari in alle luxe!

prijscategorie: €€€€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Dar es Salaam – Ruaha N.P. (lunch/diner). Vandaag wordt u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar het Ruaha N.P. Geniet van een smaakvolle lunch en de siësta, alvorens u in de middag op safari gaat. 3 overnachtingen in het Jongomero Camp.

Dag 2

Programma

-3: Ruaha N.P. (volpension). Deze dagen gaat u ’s morgens en in de middag op safari. Het immense park is wellicht het meest intrigerende wildpark van Tanzania. Lange tijd was het park onbereikbaar en is daarom nog grotendeels onaangetast. Het Ruaha National Park is een ruig en voor het grootste deel ongerept landschap met moerassen, grote wouden en veel grasvlaktes met Baobab bomen en acacia’s. Het park is, ook dankzij de vele dieren, een absolute aanrader. Naast buffels, krokodillen, leeuwen en cheeta’s, is Ruaha vooral bekend om zijn grote populatie olifanten. Ruaha is ook het thuis van de op 2 na grootste populatie wilde honden in Afrika. Verder is Ruaha een paradijs voor vogelliefhebbers en leven er in het park drie antilopensoorten, die niet in Noord-Tanzania voorkomen, namelijk de grote Kudu, de sabel- en paardantilope. De beste periode om Ruaha te bezoeken is van juni tot november.

Dag 4

Programma

Ruaha N.P. - Nyerere N.P. Tanzania (volpension). Vandaag vliegt u naar het mooie Nyerere N.P. Na aankomst transfer naar uw exclusieve tented camp. Na de lunch maakt u uw eerste safari in het indrukwekkende Nyerere N.P. Geniet ’s avonds van de “bush” geluiden vanuit uw comfortabele en luxueuze tent. 3 overnachtingen in Siwandu.

Dag 5

Programma

-7: Nyerere N.P. Tanzania (volpension). Deze dag staat in het teken van safari. U kunt kiezen uit diverse activiteiten: een safari per open 4x4 landrover, een wandelsafari onder deskundige begeleiding van een gids of een boottocht op de Rufiji Rivier. In dit grootste wildreservaat van Afrika vindt u naast een fascinerend dierenleven een afwisselend landschap: hete vulkanische bronnen, een aantal prachtige meren, open vlaktes, moerassen, de Stiegler kloof (die zo’n 100 meter diep is en 100 meter breed) en de Rufiji Rivier. U treft hier nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels aan. In Nyerere N.P. kunt u verder olifanten, grote kuddes buffels, giraffen, cheeta’s, leeuwen, de bedreigde neushoorn en wilde honden tegenkomen. In het Nyerere N.P. kunt u ver van de geijkte toeristische routes in alle rust van de safari’s genieten.

Dag 8

Programma

Nyerere N.P. Tanzania – Dar es Salaam - Fanjove Island (volpension). Na het heerlijke ontbijt wordt u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Dar es Salaam. Na aankomst vliegt u door naar Songo Songo Island. Vervolgens is de transfer per boot naar Fanjove Private Island. 4 overnachtingen op Fanjove Private Island.

Dag 9

Programma

-10 Fanjove Island (volpension). Dagen ter vrije besteding. Zo’n 140 kilometer ten zuiden van Dar es Salaam, in de Songo Songo archipel, ligt het kleine eiland Fanjove. In 2013 is hier de Fanjove Island Private Lodge geopend, één van de slechts twee privé eilanden in heel Tanzania. Hoewel het gasten in de luxueuze lodge aan niets ontbreekt, is de rest van het eiland relatief ongerept gebleven. Op enkele lokale vissers na is het eiland onbewoond. U kunt dus volop genieten van de vrije natuur terwijl u te voet heel Fanjove (minder dan 1km lang) herkent. Er is geen internet, radio of tv. Drinkwater is beperkt beschikbaar. Er wordt elke dag flessenwater naar uw banda gebracht. Snorkelen, kajakken en suppen is inbegrepen.

Dag 11

Programma

Fanjove Island - Dar es Salaam (ontbijt). Na het ontbijt volgt de boottransfer naar Songo Songo en vervolgens de vlucht naar de luchthaven van Dar es Salaam.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met vermelde maaltijden, koffie/thee, lokale drankjes, 2 safariactiviteiten per dag in Jongomero en Siwandu en entreegelden nationale parken.

Exclusief:

Internationale vluchten, overige maaltijden, premium drankjes, was service, persoonlijke uitgaven, kosten voor TANAPA-activiteiten van derden en visumkosten.

Extra info:

Jongomero en Siwandu Camp zijn gesloten in april en mei.

Bagagebeperking 15 kg p.p. in een zachte reistas, inclusief handbagage.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Vertrek is dagelijks.

 

 

Onvergetelijke reis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Kaapstad):

Onvergetelijke reis! Geweldig! De service was uitstekend. Om enkele hoogtepunten te noemen: de Shiduli Game Lodge (een 10+) en de Iketla Lodge. Pretorius Camp in het Krugerpark was slecht, maar verder hebben wij veel waar voor ons geld gekregen.

De heer en mevrouw Terpstra Vrouwenparochie
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .