Onze reizen naar Zuid-Afrika Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

10-Daagse Bush & Beach privéreis door Zuid-Afrika & Mozambique

Deze privérondreis neemt u mee naar een indrukwekkend wildreservaat in Zuid-Afrika en het adembenemende strand aan de oostkust van Mozambique. Een perfecte combinatie van avontuurlijke safari’s en een verblijf in het tropische paradijs met de keus aan snorkelen, duiken, vissen en relaxen aan de hagelwitte zandstranden.

prijscategorie: €€€€
Meer informatie

10-Daagse privéreis stijlvol Zuid-Afrika

Deze privéreis neemt u mee naar 3 fascinerende gebieden van Zuid-Afrika. U verblijft 4 nachten in de moederstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. U proeft de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen in het beroemde wijngebied. En u gaat op safari in het Sabi Sands Game Reserve, waar u verblijft in de luxueuze Savanna Lodge.

prijscategorie: €€
Meer informatie

13-Daagse autotour per 4WD van Kaapstad naar Windhoek

Onvergetelijke autotour van Kaapstad naar Windhoek. Per 4WD verkent u comfortabel o.a. de omgeving van de wereldstad Kaapstad, het mooie Augrabies Falls N.P, het spectaculaire Kgalagadi Transfrontier Park, de Fish River Canyon en de duinen van Sossusvlei.

prijscategorie: €
Meer informatie

13-Daagse groepsreis van Johannesburg naar Kaapstad

Ontdek alle classic highlights van Zuid Afrika in deze 13-daagse groepsrondreis met een internationaal gezelschap. U vindt in deze rondreis het beste van Zuid-Afrika van de Big Five in het Kruger Park tot en met de Winelands van de Cape region.

prijscategorie: €
Meer informatie

14-Daagse Beach & Bush groepsreis Mozambique en Zuid-Afrika

Deze groepsrondreis neemt u mee naar diverse indrukwekkende wildreservaten en de adembenemende stranden aan de oostkust van Mozambique. Een perfecte combinatie van avontuurlijke safari’s en een verblijf in het tropische paradijs met de keus aan snorkelen, duiken, vissen en relaxen aan de hagelwitte zandstranden.

prijscategorie: €
Meer informatie

14-Daagse familiereis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een uitermate geschikt land om met het hele gezin te ontdekken. De reis neemt u mee van Kaapstad, langs de prachtige Tuinroute, naar Port Elizabeth. U reist door een malariavrij gebied en verblijft veelal meerdere nachten op dezelfde plaats. Laat uw kinderen kennismaken met de Afrikaanse dierenwereld, de cultuur en geniet aan de Indische Oceaan!

prijscategorie: €€€
Meer informatie

14-Daagse wandelrondreis Zuid-Afrika

Unieke groepsrondreis waarbij u het Afrikaanse landschap veelal te voet gaat verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer bezoeken aan de oude mijnbouw stad van Pilgrims Rest, de wildreservaten van Zululand en Kruger, het koninkrijk eSwatini, de slagvelden van Dundee en de majesteit van de Drakensbergen

prijscategorie: €
Meer informatie

15-Daagse autotour parels van het Noorden

Deze reis is uitermate geschikt voor mensen, die op zoek zijn naar een uniek gebied van Zuid-Afrika en de zuidelijke route van Johannesburg naar Kaapstad al eens hebben verkent. Tijdens deze reis gaat u naar Namaqualand, wandelt u naar de mooie Augrabies Watervallen, leert u meer over de gewoontes van de Bosjesmannen en gaat u op safari in het wonderschone Kgalagadi N.P.

prijscategorie: €€
Meer informatie

18-Daagse autotour sfeervol Zuid-Afrika

Voor deze autotour hebben we gekozen voor bijzondere en kleinschalige accommodaties op de mooiste locaties van Zuid-Afrika. U verblijft in sfeervolle accommodaties, waar persoonlijke aandacht prioriteit is. Natuurlijk kunt u deze reis naar uw eigen wensen aanpassen.

prijscategorie: €€
Meer informatie

18-Daagse huwelijksreis door Zuid-Afrika en Mozambique

Deze romantische huwelijksreis neemt u mee naar diverse indrukwekkende wildreservaten van Zuid-Afrika en de adembenemende stranden aan de oostkust van Mozambique. Een perfecte combinatie van avontuurlijke safari’s en een verblijf in het tropische paradijs met de keus aan snorkelen, duiken, vissen en relaxen aan de hagelwitte zandstranden.

prijscategorie: €€
Meer informatie

Algemeen

                  

Zuid-Afrika, “een wereld in één land”

Wij maken van uw rondreis, privéreis of safari door Zuid-Afrika een droomreis. Zuid-Afrika is een land dat bekend staat om zijn indrukwekkende natuur. Het land is grotendeels bergachtig, er zijn meren en lagunes, watervallen, machtige bergen, vruchtbare wijngaarden en uiteraard de vele nationale parken met hun robuuste schoonheid. Zuid-Afrika is beroemd om de vele mooie wildreservaten en een safari mag dan ook niet ontbreken tijdens uw reis! In deze gebieden komen ongeveer 20.000 verschillende plantensoorten en veel wilde diersoorten voor, zoals de olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn.

De lange kustlijn van Zuid-Afrika bestaat grotendeels uit eindeloze witte zandstranden, waar men ideaal kan relaxen en watersporten kan beoefenen. Zo kan men er o.a. windsurfen, snorkelen, duiken en zeilen. Daarnaast kunt u aan de kust walvissen, haaien en pinguïns spotten. Verder heeft Zuid-Afrika pittoreske plaatsjes en behoort Kaapstad tot één van de mooiste steden ter wereld. De culturele verscheidenheid en de gastvrije bevolking zijn één van de aantrekkelijkheden van het land. Zuid-Afrika beschikt over een goede infrastructuur en de medische zorg en hygiëne staan op West-Europees niveau. Het land heeft een uitgebreid hotelaanbod, biedt voortreffelijke wijnen en culinaire hoogstandjes en is ook voor kinderen een ideale bestemming. Zuid-Afrika grenst aan Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en eSwatini. Een combinatie reis behoort zeker tot de mogelijkheden.

IZA UZOBONA (Zulu voor ‘Kom Kijken’)…en ervaar zelf waarom Zuid-Afrika ook wel ‘Een wereld in één land’ wordt genoemd!

Rondreis, privéreis en safari(reis) door Zuid-Afrika

Wilt u op reis door het bijzondere en veelzijdige Zuid-Afrika, wij helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis. Wij adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! In Zuid-Afrika kunt u heel goed met een huurauto zelf rijden. Er wordt wel links gereden maar de wegen zijn prima.

Zuid-Afrika is een uitermate geschikt land om met het hele gezin te ontdekken. De 14-daagse Familiereis reis neemt u mee van Kaapstad, langs de prachtige Tuinroute, naar Port Elizabeth. U reist door een malariavrij gebied en verblijft veelal meerdere nachten op dezelfde plaats. Een fantastische autotour om Zuid-Afrika in een rustig tempo te verkennen is de 22-daagse autotour Compleet Zuid-Afrika. U komt tijdens deze reis niet alleen langs de onmisbare hoogtepunten zoals Kaapstad, het Krugerpark en eSwatini, maar ook in minder bekende gebieden. Zoekt u meer avontuur, dan is een camperrondreis met vooraf geboekte campings misschien wel iets voor u.

Maar ook groepsrondreizen in internationaal gezelschap behoren tot de mogelijkheden. Kijk op onze site voor meer voorbeeldreizen. 

Voor meer landeninformatie, kijk ook eens op de site van South Africa Tourism.

Beste reistijd

Zuid-Afrika kan het hele jaar door goed bezocht worden. Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. Hoewel het in Zuid-Afrika de winterperiode is, is het van mei tot september aangenaam vertoeven. Zeker als u veel wild wilt zien, aangezien er in deze periode minder begroeiing is en het wild dus makkelijk is te spotten! Kaapstad en het zuidelijk deel van de Westkaap hebben tijdens de winter een gematigd en wisselend klimaat, de regentijd is hier van juni tot medio augustus. Als u wilt reizen in de populaire maanden oktober, november, februari, maart of de kerstvakantie, dan raden wij u aan om uw reis zo vroeg mogelijk te bespreken.

Reisdocumenten / Valuta

Voor een reis naar Zuid-Afrika van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 30 dagen geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Bezoekt u ook Swaziland, dan moet het paspoort nog 3 maanden geldig zijn en gaat u naar Lesotho dan is dit 6 maanden. Voor een combinatie met andere landen dient uw paspoort minimaal nog 6 maanden geldig te zijn.

Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig). Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig.

De munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). 1 Rand = ca. € 0,065.

Gezondheid / Vaccinatie

Uitstekende medische hulp is overal te vinden. Zuid-Afrika staat bekend als een schoon land, het water kunt u gewoon drinken. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Zuid-Afrika, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Kenia & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen.

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam voor het gebied Limpopo, Mpumalanga, Krugerpark, Swaziland en het noordoosten van Kwa-Zulu Natal. In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en -opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen.

Taal / Tijdsverschil

Afrikaans lijkt erg op Nederlands, als u langzaam spreekt kunt u zich goed verstaanbaar maken in uw eigen taal. In Zuid-Afrika wordt naast de hoofdtalen Afrikaans en Engels een groot aantal andere Afrikaanse talen gesproken, zoals Zulu, Xhosa, Swazi, Noord-Sotho, Zuid-Sotho, Tswana, Tsonga, Ndebele en Venda. De ‘Rainbow Nation’ Zuid-Afrika heeft circa 49 miljoen inwoners en vorm een bonte mix van culturen.

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil en tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later.

Accommodaties / Verkeer

Zuid-Afrika heeft een uitstekend hotel aanbod, waaronder hotels (eenvoudig tot top luxe), sfeervolle country houses, guesthouses, bed&breakfast, eenvoudige restcamps in de nationale parken en kleinschalige lodges in diverse prijsklassen in de privé wildreservaten. Voor kampeerliefhebbers zijn er maar liefst zo’n 700 campings, veelal voorzien met uitstekende faciliteiten.

In Zuid-Afrika rijdt men links. Bestuurders dienen voor het huren van een auto/camper in Zuid-Afrika in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen).

In 1 woord: helemaal geweldig!

Fly In Safari Zuid-Tanzania & Zanzibar:

In 1 woord: helemaal geweldig! Alles super geregeld: mooie lodges, vriendelijk personeel, mooie game drives, mooie dagexcursie naar Udzungwa. Dus heel erg bedankt voor het regelen van deze mooie reis.

Familie Van der Linden Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .