Onze reizen naar Malawi Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

15-Daagse autotour Malawi ‘Het warme hart van Afrika’

Tijdens deze 15-daagse autorondreis door Malawi ontdekt u de gevarieerdheid van dit land. Deze bestemming is nog maar door een handjevol toeristen ontdekt. Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek. U kunt kiezen uit 2 categorieën accommodaties: A: middenklasse en B: luxeklasse.

 

prijscategorie: €€€€
Meer informatie

16-Daagse Zambia & Malawi groepsrondreis “Livingstone Trail”

Een spannende safari-ervaring in internationaal gezelschap die de diversiteit van de minder bereisde Zuidoost-Afrikaanse landen verkent. Deze tour is geschikt voor de avontuurlijke reiziger en vereist wat geduld; het reizen kan traag zijn, sommige nachten is de accommodatie wel basic, maar de reis biedt een fantastisch landschap en fantastische hoogtepunten, die de lange reisdagen zeker waard zijn!

prijscategorie: €€
Meer informatie

22-Daagse ‘Trade Route’ – Zambia, Malawi, Mozambique & Zuid-Afrika

Tijdens deze avontuurlijke rondreis ontdekt u het ongerepte Afrika. Een diverse en fascinerende reis langs de oude handelsroutes. Gedurende uw ontdekkingsreis door Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika kunt u genieten van de safari’s, de cultuur en sportieve activiteiten.

prijscategorie: €€
Meer informatie

Algemeen

                  

Malawi “het warme hart van Afrika”

Malawi is een heel mooi en bijzonder land. Toeristisch gezien is deze bestemming nog nauwelijks ontdekt, terwijl het van alle markten thuis is. Reizen in Malawi is een unieke combinatie van safari parken, wild, cultuur, natuur en tropische stranden. Malawi wordt ook wel ‘Het warme hart van Afrika’ genoemd, omdat de bevolking zo ontzettend hartelijk en gastvrij is. Malawi staat bekend om het idyllische Lake Malawi en de fantastische wildparken, welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De nationale parken van Malawi behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! De rijke flora en fauna van Malawi is overweldigend.

Malawi is bijna drie keer zo groot als Nederland met een oppervlakte van 118.484 vierkante kilometer. En heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 83 mensen per vierkante kilometer. Malawi grenst aan Tanzania, Mozambique en Zambia. Malawi is een uitgestrekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer. Het langgerekte Malawi meer ligt in het oosten van het land en neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van Malawi in beslag. Het meer is uitstekend geschikt voor snorkelen en duiken en heeft veel verschillende soorten zoetwatervissen. Ten westen van het Malawi meer liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (3.002 meter), een spectaculair gebergte uitstekend geschikt voor wandelen. Het Zomba Plateau in het zuiden reikt tot ca. 2.133 m.

Wildparken

Liwonde is een bijzonder fraai park en het meest wildrijke safari park van Malawi. Majete is het enige wildpark in Malawi waar u de ‘Big Five’ kunt tegenkomen. Het Nyika Plateau is het oudste wildpark van Malawi en is gelegen in het noorden. Het park biedt fantastische vergezichten, een schitterende natuur en een rijk wildleven waaronder het luipaard. Ook het Kasungu N.P. is een bezoek waard. Maar het meest ongerepte en minst bekende park in Malawi is het Nkhotakota N.P. Door de rust en weergaloze natuur behoort Nkhotakota tot één van de onontdekte pareltjes van Malawi.

In Malawi kunt u uitstekend op reis met een eigen huurauto. Kijk hier voor een reisidee. Wilt u op reis in Malawi, wij helpen u met het kloppend maken van uw droomreis. Wij adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! U wilt niet zelf rijden, dan kunt u ook een gecombineerde Malawi & Zambia rondreis maken met internationaal gezelschap.

Voor meer landeninformatie, kijk ook eens op de site van Tourism Malawi.

 

Beste reistijd

Malawi ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. De beste reistijd voor Malawi is het droge (winter)seizoen van mei tot oktober, met name mei en juni. In de maanden juli en augustus kan het ’s nachts erg afkoelen. De regentijd is van november tot en met april, met de meeste neerslag in december-maart. In de regenperiode is het landschap veel groener en is een goede periode voor vogelliefhebbers. Malawi heeft een aangenaam subtropisch klimaat, maar de temperaturen liggen bij Lake Malawi en de laaggelegen gebieden een stuk hoger dan in de berggebieden.

Reisdocumenten / Valuta

Voor een reis naar Malawi van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is (en minimaal 2 lege pagina´s heeft). Van elke reiziger wordt een foto en vingerafdruk gemaakt. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig (bijschrijvingen in het paspoort van de ouders zijn niet meer rechtsgeldig). Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig.

Er is geen visum meer nodig voor reizigers met een Nederlands paspoort.

De munteenheid van Malawi is de Malawi Kwacha (MWK). 10 MWK = ca. € 0,015. De in- en uitvoer is beperkt tot MWK 3.000. Creditcards worden in Malawi beperkt geaccepteerd (veelal alleen Visa). Wij raden u aan om op de luchthaven uw geld voor de reis te wisselen.

Gezondheid / Vaccinatie

In de steden Lilongwe en Blantyre is medische verzorging aanwezig. Voor een reis naar Malawi in combinatie met Zambia is een gele koorts vaccinatie verplicht (m.n. om via een buurland het land weer te kunnen verlaten). Tevens heeft u voor Zambia een ‘Cholera Not Indicated’ verklaring nodig (dit dient u voor vertrek vanuit Nederland te regelen).

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt verder een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam. In zoetwater bestaat het gevaar op een schistosomiasis infectie (bilharzia). In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en -opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen.

Taal / Tijdsverschil

De officiële taal in Malawi is Engels en de nationale taal is Chichewa. En verder worden er ook vele inheemse talen gesproken.

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het in Malawi 1 uur later.

Accommodaties / Verkeer

Bij Lake Malawi vindt u mooie lodges van verschillende prijsklassen. In Lilongwe en Blantyre vindt u mooie hotels en eenvoudige guesthouses. In de nationale parken zijn de accommodaties veelal wat eenvoudiger. De kampeerplaatsen in de nationale parken en bij Lake Malawi beschikken veelal over redelijk goede faciliteiten.

In Malawi wordt links gereden. Bestuurders dienen voor het huren van een 4×4 auto in Malawi in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen). Malawi kunt u prima per huurauto verkennen. De afstanden tussen de belangrijkste plekken zijn niet al te groot en de wegen zijn redelijk. U kunt een auto huren in Lilongwe of Blantyre.

Wat een geweldige bestemming!

Camperreis Nieuw-Zeeland:

Wat een geweldige bestemming: het land op zich, qua natuur en contact met de lokale bevolking. Bedankt voor het prima contact en de erg attente reactie op het bericht van de aardbeving in Christchurch.

De heer en mevrouw Stapel Joure
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .