Onze reizen naar Malawi Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

15-Daagse autotour Malawi ‘Het warme hart van Afrika’

Tijdens deze 15-daagse autorondreis door Malawi ontdekt u de gevarieerdheid van dit land. Deze bestemming is nog maar door een handjevol toeristen ontdekt. Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek. U kunt kiezen uit 2 categorieën accommodaties: A: middenklasse en B: luxeklasse.

 

prijscategorie: €€€€
Meer informatie

16-Daagse Zambia & Malawi groepsrondreis “Livingstone Trail”

Een spannende safari-ervaring in internationaal gezelschap die de diversiteit van de minder bereisde Zuidoost-Afrikaanse landen verkent. Deze tour is geschikt voor de avontuurlijke reiziger en vereist wat geduld; het reizen kan traag zijn, sommige nachten is de accommodatie wel basic, maar de reis biedt een fantastisch landschap en fantastische hoogtepunten, die de lange reisdagen zeker waard zijn!

prijscategorie: €€
Meer informatie

22-Daagse ‘Trade Route’ – Zambia, Malawi, Mozambique & Zuid-Afrika

Tijdens deze avontuurlijke rondreis ontdekt u het ongerepte Afrika. Een diverse en fascinerende reis langs de oude handelsroutes. Gedurende uw ontdekkingsreis door Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika kunt u genieten van de safari’s, de cultuur en sportieve activiteiten.

prijscategorie: €€
Meer informatie

Algemeen

                  

Malawi “het warme hart van Afrika”

Malawi is een heel mooi en bijzonder land. Toeristisch gezien is deze bestemming nog nauwelijks ontdekt, terwijl het van alle markten thuis is. Reizen in Malawi is een unieke combinatie van safari parken, wild, cultuur, natuur en tropische stranden. Malawi wordt ook wel ‘Het warme hart van Afrika’ genoemd, omdat de bevolking zo ontzettend hartelijk en gastvrij is. Malawi staat bekend om het idyllische Lake Malawi en de fantastische wildparken, welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De nationale parken van Malawi behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! De rijke flora en fauna van Malawi is overweldigend.

Malawi is bijna drie keer zo groot als Nederland met een oppervlakte van 118.484 vierkante kilometer. En heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 83 mensen per vierkante kilometer. Malawi grenst aan Tanzania, Mozambique en Zambia. Malawi is een uitgestrekt land. De lengte is ruim 800 kilometer en de breedte varieert tussen de 80 en de 160 kilometer. Het langgerekte Malawi meer ligt in het oosten van het land en neemt een vijfde deel van de totale oppervlakte van Malawi in beslag. Het meer is uitstekend geschikt voor snorkelen en duiken en heeft veel verschillende soorten zoetwatervissen. Ten westen van het Malawi meer liggen steile heuvels met een gemiddelde hoogte van duizend meter. In het zuiden ligt de hoogste berg van Malawi, de Mount Mulanje (3.002 meter), een spectaculair gebergte uitstekend geschikt voor wandelen. Het Zomba Plateau in het zuiden reikt tot ca. 2.133 m.

Wildparken

Liwonde is een bijzonder fraai park en het meest wildrijke safari park van Malawi. Majete is het enige wildpark in Malawi waar u de ‘Big Five’ kunt tegenkomen. Het Nyika Plateau is het oudste wildpark van Malawi en is gelegen in het noorden. Het park biedt fantastische vergezichten, een schitterende natuur en een rijk wildleven waaronder het luipaard. Ook het Kasungu N.P. is een bezoek waard. Maar het meest ongerepte en minst bekende park in Malawi is het Nkhotakota N.P. Door de rust en weergaloze natuur behoort Nkhotakota tot één van de onontdekte pareltjes van Malawi.

In Malawi kunt u uitstekend op reis met een eigen huurauto. Kijk hier voor een reisidee. Wilt u op reis in Malawi, wij helpen u met het kloppend maken van uw droomreis. Wij adviseren u graag over welke onderdelen u vooral niet moet vergeten om uw reis tot een onvergetelijke, unieke reis te maken! U wilt niet zelf rijden, dan kunt u ook een gecombineerde Malawi & Zambia rondreis maken met internationaal gezelschap.

Voor meer landeninformatie, kijk ook eens op de site van Tourism Malawi.

 

Beste reistijd

Malawi ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen omgekeerd zijn aan die van Europa. De beste reistijd voor Malawi is het droge (winter)seizoen van mei tot oktober, met name mei en juni. In de maanden juli en augustus kan het ’s nachts erg afkoelen. De regentijd is van november tot en met april, met de meeste neerslag in december-maart. In de regenperiode is het landschap veel groener en is een goede periode voor vogelliefhebbers. Malawi heeft een aangenaam subtropisch klimaat, maar de temperaturen liggen bij Lake Malawi en de laaggelegen gebieden een stuk hoger dan in de berggebieden.

Reisdocumenten / Valuta

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, dan is een visum voor Malawi sinds 7 februari 2024 niet meer nodig voor een toeristische reis tot 30 dagen. U krijgt bij aankomst in Malawi een stempel in uw paspoort. Voor reizigers met een buitenlands paspoort gelden andere bepalingen voor deze bepalingen raden wij aan om contact op te nemen met de ambassade van Malawi.

Indien u als ouder reist met uw kind zonder aanwezigheid van de andere ouder, heeft u een Engelstalige verklaring van instemming, contactgegevens en een kopie van het paspoort van de afwezige ouder nodig. Informeer bij de Ambassade van Malawi.

De munteenheid van Malawi is de Malawi Kwacha (MWK). Het kan lastig zijn om aan cash te komen. Wij raden u daarom aan contante euro’s of dollars mee te nemen, welke u ter plaatse om kunt wisselen. Met een pinpas en creditcard kunt u bij bijna alle banken terecht. Houdt u er wel rekening mee dat stroomstoringen aan de orde van de dag zijn en hierdoor geldopnames niet altijd mogelijk zijn. Neem daarom ook voldoende contant geld mee! In de accommodaties betaalt u meestal contant, sporadisch zijn creditcard betalingen mogelijk.

Gezondheid / Vaccinatie

In de steden Lilongwe en Blantyre is medische verzorging aanwezig. Voor een reis naar Malawi in combinatie met Zambia is een gele koorts vaccinatie verplicht (m.n. om via een buurland het land weer te kunnen verlaten). Tevens heeft u voor Zambia een ‘Cholera Not Indicated’ verklaring nodig (dit dient u voor vertrek vanuit Nederland te regelen).

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt verder een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam. In zoetwater bestaat het gevaar op een schistosomiasis infectie (bilharzia). In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en -opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen.

Taal / Tijdsverschil

De officiële taal in Malawi is Engels en de nationale taal is Chichewa. En verder worden er ook vele inheemse talen gesproken.

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil, tijdens onze wintertijd is het in Malawi 1 uur later.

Accommodaties / Verkeer

Bij Lake Malawi vindt u mooie lodges van verschillende prijsklassen. In Lilongwe en Blantyre vindt u mooie hotels en eenvoudige guesthouses. In de nationale parken zijn de accommodaties veelal wat eenvoudiger. De kampeerplaatsen in de nationale parken en bij Lake Malawi beschikken veelal over redelijk goede faciliteiten.

In Malawi wordt links gereden. Bestuurders dienen voor het huren van een 4×4 auto in Malawi in het bezit te zijn van een geldig nationaal én internationaal rijbewijs en een creditcard. Een internationaal rijbewijs kunt u kopen bij de ANWB (u dient uw Nederlandse rijbewijs en recente pasfoto mee te nemen). Malawi kunt u prima per huurauto verkennen. De afstanden tussen de belangrijkste plekken zijn niet al te groot en de wegen zijn redelijk. U kunt een auto huren in Lilongwe of Blantyre.

De gehele safari was een hoogtepunt!

Tanzania & Zanzibar reis:

De gehele reis was een hoogtepunt. Super! Onze lokale gids was uitstekend. De service was uitstekend, de reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Voorafgaand aan de reis werd alles goed uitgelegd en als er vragen waren, werden die zo snel mogelijk beantwoord.

Familie Buurstede Etten-Leur
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .