Onze reizen naar Kenia Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's
Prijzen

13-Daagse safari het beste van Kenia en Tanzania

Een safari door Afrika is een unieke ervaring en laat een onvergetelijke indruk achter. Ervaar tijdens deze prachtige reis door de safari bestemmingen Kenia en Tanzania de grote veelzijdigheid tussen de diverse nationale parken. Ga op zoek naar het vele wild, maak kennis met de culturen, laat u verwennen in de uitstekende lodges en leer veel van de verhalen van uw ervaren gids/chauffeur.

vanaf: € 4.155
Meer informatie

15-Daagse groepsrondreis hoogtepunten Kenia & Tanzania

Een mooie en aantrekkelijke groepsrondreis langs de mooiste nationale parken van Kenia en Tanzania. Tijdens de reis bezoekt u o.a. de schitterende stranden van Zanzibar, de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de Masai Mara, de indrukwekkende Ngorongoro Krater en flamingo’s bij Lake Nakuru. U overnacht in hotels/lodges en 3 nachten in National Park in een permanente tent.

vanaf: € 3.295
Meer informatie

4-Daagse Safari naar Amboseli, Tsavo en Taita Hills

Geniet tijdens of voorafgaand aan uw strandvakantie in Mombasa van een indrukwekkende safari naar Amboseli N.P, Tsavo N.P. en het Taita Hills Game Sanctuary. Maak kennis met het spectaculaire wildleven van Kenia, geniet van de onvergetelijke ‘sundowners’ en aanschouw de magnifieke top van beroemde Kilimanjaro, ook wel ‘dak van Afrika’ genoemd.

vanaf: € 775
Meer informatie

5-Daagse safari van Nairobi naar Mombasa

Geniet tijdens of voorafgaand aan uw strandvakantie in Mombasa van een indrukwekkende safari naar Amboseli N.P, Tsavo N.P. en het Taita Hills Game Sanctuary. Maak kennis met het spectaculaire wildleven van Kenia, geniet van de onvergetelijke ‘sundowners’ en aanschouw de magnifieke top van beroemde Kilimanjaro, ook wel ‘dak van Afrika’ genoemd.

vanaf: € 1.225
Meer informatie

7-Daagse groepsreis Kenya Classic

Een reis waar u de meest beroemde parken van Kenia bezoekt. U begint in het indrukwekkende Masai Mara, daarna het Lake Nakuru N.P. wat bekend staat om de duizenden roze flamingo´s en uw reis eindigt in het Amboseli N.P. met het uitzicht op de Kilimanjaro. Deze reis heeft 4 categorieën accommodatie, dus voor ieder wat wils.

vanaf: € 1.625
Meer informatie

8-Daagse Fly-In Safari stijlvol Kenia

Wilt u Kenia in stijl verkennen, dan is dit uw droomreis! U vliegt comfortabel tussen de parken en kunt zo nog meer tijd doorbrengen in de ongerepte parken en hoogstaande, sfeervolle lodges. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Kilimanjaro in het Amboseli N.P. Beleef Mount Meru N.P. met zijn nog ongerepte natuur en onvergetelijke lodge, ontdek het ongerepte noorden en sluit stijlvol af met de onvergetelijke Masai Mara.

vanaf: € 6.045
Meer informatie

8-Daagse rondreis Kenia in een notendop met privé gids/chauffeur

Een ideale rondreis als u in korte tijd de hoogtepunten van het prachtige Kenia wilt zien. Na een onvergetelijke safari met een privé gids/chauffeur vliegt u rechtstreeks van de Masai Mara naar de kustplaats Mombasa, zodat u geen tijd verspilt aan lange autoritten. Aan de kust kunt u heerlijk relaxen, alvorens u terugvliegt naar Amsterdam.

vanaf: € 1.909
Meer informatie

9-Daagse rondreis het mooiste van Kenia met privé gids/chauffeur

Een prachtige privé safari langs de mooiste natuurreservaten van Kenia. In overleg met uw privé gids/chauffeur bepaalt u het tempo van de dag. U verblijft in comfortabele lodges of tented camps en maakt indrukwekkende safari’s, waarbij uw ervaren Engelssprekende gids/chauffeur u alles kan vertellen over het wild.

vanaf: € 2.735
Meer informatie

Baobab Beach Resort & Spa

Het resort is direct gelegen aan het 10 km lange zandstrand van Diani Beach. Het is harmonieus aangelegd in een natuurpark met Baobabbomen. U verblijft hier op basis van All Inclusive. Het resort beschikt over vier zwembaden met ligstoelen en parasols, een ontspanningsruimte, twee hoofdrestaurants ‘Karibu’ en ‘Maridai’ en het ‘Marhaba’ Seafood-Restaurant (niet inclusief). Er is ook een zwembad- en strandbar.

vanaf: € 105
Meer informatie

EcoQuest – Training in the Bush

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe een wild dier zich gedraagt in zijn natuurlijke omgeving en wat er met u gebeurt als u dit dier op een steenworp afstand ziet? Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord tijdens deze unieke EcoTraining. Het programma combineert de praktijk naadloos met de theorie. Onderwerpen als ecologie, geologie, identificatie van bomen en planten en hun ecosystemen, sporen en spoorzoeken, gedrag van wilde dieren, astronomie en oriëntatie en navigatie komen aan bod.

vanaf: € 1.505
Meer informatie

Algemeen

                  

De vele natuurparken van Kenia bieden een enorme diversiteit aan landschappen en herbergen een ongekende hoeveelheid dieren. De Masai Mara staat garant voor weergaloze safari’s op de uitgestrekte vlaktes. Dit gebied staat ook bekend om het fenomeen van de migratie, waarbij miljoenen zebra’s en wildebeesten de Mara Rivier oversteken. Tijdens uw safari in het wildrijke Amboseli N.P. kunt u genieten van de mooie uitzichten op de Kilimanjaro, een paradijs voor fotografen. Het Aberdares N.P. heeft een tropisch regenwoud.

Het Samburu N.P. is gelegen ten noorden van de evenaar en biedt weer een totaal ander landschap en herbergt andere diersoorten dan in de zuidelijke parken. Ook het merengebied met het Lake Nakuru N.P. en Lake Naivasha N.P. mogen tijdens uw safari niet ontbreken. Kenia is tevens het thuis van de intrigerende Masai stam. Maak tijdens uw safari kennis met deze bijzondere cultuur. U kunt uw safari uitstekend afsluiten met een verblijf aan de prachtige witte zandstranden aan de kust. Kenia is een land in Afrika dat grenst aan Ethiopië, Somalië, Tanzania, Oeganda en Soedan. U kunt uw reis uitstekend combineren met een safari door Tanzania, een strandverlenging op Zanzibar of een bezoek aan de gorilla’s in Oeganda of Rwanda. Geniet van dit veelzijdige en topografisch diverse land tijdens een onvergetelijke safari per fly in, in een groep of tijdens een op maat samengestelde reis onder leiding van uw privé gids/chauffeur!

Beste reistijd

Kenia kan het hele jaar bezocht worden, maar de maanden april en mei worden afgeraden in verband met de regentijd. De beste maanden om naar Kenia te reizen zijn juni tot en met september en januari tot en met maart. Omdat Kenia een tropisch klimaat heeft, liggen de temperaturen het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen gemiddeld 10 graden lager.

Reisdocumenten / Valuta

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn (met minimaal 2 lege pagina´s) op de dag van terugkomst in Nederland. Daarnaast heeft u ook een visum nodig. Dit visum moet u online aanvragen. De nieuwe website heeft een kopje dat alleen van toepassing is voor visumaanvragen. De link naar deze site is http://evisa.go.ke.
Indien dit problemen geeft kunt u contact opnemen met de Ambassade van Kenia in Den Haag:

Ambassade van Kenya
Nieuwe Parklaan 21
2597 LA  DEN HAAG
Tel: (070) 350 4215
Fax: (070) 355 3594
Openingstijden op werkdagen
van 09.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur.

Voor het aanvragen van een visum heeft u, naast uw paspoort (met voldoende lege pagina´s) een recente pasfoto nodig. Het visum is 90 dagen geldig vanaf de datum van goedkeuring en niet vanaf de datum van aankomst in Kenia.

De aanvragen worden nu binnen 24 uur goedgekeurd. Er wordt alles aan gedaan om zo snel mogelijk real-time goedkeuring te kunnen geven om tegemoet te komen aan ‘last-minute’ reizigers en ‘charter operations’ die snelle goedkeuring vereisen.

De moeilijkheid om de vereiste foto’s te uploaden wordt erkend als een probleem. Het systeem accepteert nu foto’s die genomen zijn met en geüpload worden door een mobiele telefoon.

Op dit moment accepteert het e-visa systeem alleen debit (bankpas met PIN) of pre-paid cards. Creditcards worden NIET geaccepteerd. Deze zaak is nog onder beraad, maar op dit moment moet een debitcard worden gebruikt.

Voor reizigers die Kenia twee maal binnen komen van buiten Oost Afrika, komt er de mogelijkheid een ‘double entry’ (niet het ‘multiple’ visum) aan te vragen via de e-visa website. Deze mogelijkheid is er nu nog niet.
Reizigers die Kenia voor een tweede keer binnen komen vanuit Oost Afrika, bijvoorbeeld mensen die binnen Kenia reizen, daarna naar Tanzania gaan en dan weer terug naar Kenia voor hun terugvlucht, hoeven alleen een ‘single entree’ visum aan te vragen. Zoals altijd het geval was, mogen reizigers Kenia verlaten om naar andere landen binnen de Oost Afrikaanse Gemeenschap te reizen (Tanzania met Zanzibar, Rwanda en Oeganda) en terug te keren op hetzelfde ‘single entree’ visum. U dient nog wel aparte visa voor deze andere landen aan te vragen, behalve als u een ‘East Africa’ visa verkrijgt. Voor dit visum kunt u alleen bij aankomst een aanvraag indienen.

De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling (KES). In- en uitvoer van de lokale valuta is verboden.

Gezondheid / Vaccinatie

In de grote steden is er een medische voorziening, maar in de afgelegen safari lodges vaak niet. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Kenia, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Tanzania & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen.

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam. In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en -opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen.

Taal / Tijdsverschil

Engels en Swahili zijn de officiële talen in Kenia. Daarnaast worden er diverse inheemse talen gesproken.

Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

Accommodaties / Verkeer

Tijdens de safari’s kunt u kiezen uit lodges en tented camps van eenvoudig tot luxe. Tevens bieden wij kampeerrondreizen in groepsverband. Aan de kust vindt u luxueuze strandresorts en kleinschalige guesthouses of boutique hotels.

In Tanzania rijdt het verkeer links. Wij raden het af om zelf te rijden in Tanzania en bieden daarom ook geen autotours aan.

In 1 woord: helemaal geweldig!

Fly In Safari Zuid-Tanzania & Zanzibar:

In 1 woord: helemaal geweldig! Alles super geregeld: mooie lodges, vriendelijk personeel, mooie game drives, mooie dagexcursie naar Udzungwa. Dus heel erg bedankt voor het regelen van deze mooie reis.

Familie Van der Linden Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.