10-Daagse groepsreis ongerept Zuid-Tanzania

Deze groepsreis, in kleinschalig gezelschap, neemt u mee naar de ongerepte en landschappelijk wonderschone parken van Zuid-Tanzania. Slechts een paar toeristen bezoeken de nationale parken in het zuiden van Tanzania en zij worden beloond met rijke flora en fauna en grandioze indrukken van het landschap. Het Selous Game Reserve verkent u te voet en u verkent de Rufiji-rivier per boot. In het Mikumi National Park zijn veel observaties van dieren in een relatief klein gebied. En tot slot bezoekt u het Ruaha National Park. De Ruaha River kronkelt hier schilderachtig en het is het enige reservaat waar u een biodiversiteit aantreft van Oost- en Zuid-Afrikaanse soorten flora en fauna.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Dar es Salaam. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Eventueel kunnen wij voor u een transfer regelen. Overnachting in Sleep Inn Hotel.

Dag 2

Programma

Dar es Salaam – Selous G.R. (ontbijt/diner). Vandaag ontmoet u uw gids/chauffeur en eventuele medereizigers. U reist naar het Selous Game Reserve. Dit reserve is het grootste van Afrika en wordt nog weinig bezocht. In de late namiddag maakt u een sfeervolle boottocht op de Rufiji rivier en kunt u talloze vogels, krokodillen en nijpaarden observeren. 2 overnachtingen in Selous Kinga Lodge.

Dag 3

Programma

Selous Game Reserve (volpension). Vandaag maakt u een uitgebreide gamedrive in het Reserve. U volgt gedeeltelijk de loop van de Rufiji en de talrijke lussen, waar veel dieren het liefst leven. Het Selous Game Reserve is circa twee keer zo groot als het Kruger National Park in Zuid-Afrika en drie keer groter dan de Serengeti. Naast een fascinerend dierenleven heeft Selous nog veel meer te bieden: hete vulkanische bronnen, een aantal prachtige meren, open vlaktes, moerassen, de Stiegler kloof (die zo’n 100 meter diep is en 100 meter breed) en de Rufiji Rivier. In Selous G.R. leven ook Wild Dogs. Er zijn nog maar 3000-6000 wilde honden in het wild en de grootste populatie hiervan bevindt zich in Selous Game Reserve.

Dag 4

Programma

Selous Game Reserve (volpension). In de ochtend maakt u een wandelsafari met een ranger. Hij verteld u alles over de sporen en het gedrag van de dieren. Met een beetje geluk kunt u giraffen, zebra’s en gazellen zien. En misschien komt u ook wel wrattenzwijnen, apen en een aantal vogels tegen. Later maakt u een game drive en rijdt door het Selous Game Reserve naar de volgende lodge. Overnachting nabij Kisaki in de Sable Mountain Lodge

Dag 5

Programma

Selous G.R. – Mikumi N.P. (volpension). Vandaag gaat de reis verder. Het spectaculaire landschap van het Uluguru-gebergte vormt de achtergrond van uw reis naar Mikumi. U passeert tal van kleine dorpjes en onderweg krijgt u inzicht in het dagelijks leven op het platteland van Tanzania. 2 overnachtingen in Camp Bastian.

Dag 6

Programma

Mikumi National Park (ontbijt/lunch). Vandaag gaat u de gehele dag op game drive in Mikumi National Park. Mikumi National Park is één van de nationale parken in het zuiden van Tanzania en grenst aan Selous. Door het grote aantal wilde dieren wordt dit park vaak vergeleken met de beroemde Serengeti. De kans dat u hier leeuwen in bomen ziet klimmen is groter dan in andere parken! Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren en hier is ook de ‘Big Five’ te spotten: cheeta’s, leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns.

Dag 7

Programma

Mikumi N.P. – Ruaha N.P. (ontbijt/diner). Vandaag gaat de reis via Iringa naar de lodge nabij de Ruaha National Park. In de namiddag heeft u een korte game drive in het park. Naast olifanten, leeuwen en giraffen kunt u hier ook kudu, sable- en roan antilopen vinden. 3 overnachtingen in Ruaha Hilltop Lodge.

Dag 8

Programma

– 9: Ruaha National Park (volpension). Deze beide dagen brengt u door in het prachtige Ruaha National Park. U maakt hier twee gamedrives van een hele dag. Het Ruaha National Park is een ruig en voor het grootste deel ongerept landschap met moerassen, grote wouden en veel grasvlaktes met Baobab bomen en acacia’s. Het park is, ook dankzij de vele dieren, een absolute aanrader. Naast buffels, krokodillen, leeuwen en cheeta’s, is Ruaha vooral bekend om zijn grote populatie olifanten. Ruaha is ook het thuis van de op 2 na grootste populatie wilde honden in Afrika.

Dag 10

Programma

Ruaha N.P. – Dar es Salaam (ontbijt). Helaas uw laatste ochtend in Ruaha. Na het ontbijt is de transfer naar de airstrip van Iringa. U vliegt terug naar Dar es Salaam. Einde van een bijzondere reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde overnachtingen met vermelde maaltijden, vervoer per 4×4 safarivoertuig met gegarandeerde raamplaats, Engels/Duitstalige gids/chauffeur, safari’s volgens programma, boottocht en wandelsafari in Selous G.R., entreegelden nationale parken, vlucht Iringa naar Dar es Salaam en 1,5 liter mineraalwater per persoon tijdens de safari’s

Exclusief:

Internationale vluchten, luchthaventransfer, overige maaltijden, drankjes, was service, persoonlijke uitgaven, optionele excursies en visumkosten..

Opmerking:

Prijs is persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min. 2, max. 7 personen.

Bagagebeperking: vanwege de binnenlandse vlucht mag u maar maximaal 20 kg p.p. in een zachte reistas mee te nemen.

In verband met het ongerepte gebied en lange afstanden, dient u rekening te houden met af en toe langere reisdagen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Vertrekdata:

Op aanvraag.

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .