11-Daagse autotour Chimps & Gorilla’s Rwanda

Tijdens deze 11-daagse reis Rwanda ontdekt u de verscheidenheid van dit land. Van savannevlaktes tot aan het regenwoud met chimpansees & gorilla’s en van de drukke hoofdstad Kigali tot het idyllische Lake Kivu: Rwanda heeft het allemaal! Het ‘land van de duizend heuvelen’ is na een heftige geschiedenis op indrukwekkende wijze hersteld en volledig klaar om door u ontdekt te worden! Deze reis is een self-drive reis en is een 4×4 Toyota Prado of gelijkwaardig inbegrepen.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kigali. Aankomst op de luchthaven Kigali. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Het valt meteen op hoe schoon het hier is en hoe goed de wegen zijn. Als u door de stad rijdt, voelt u direct de Afrikaanse sfeer door o.a. de prachtig geklede vrouwen met enorme manden op het hoofd en de vele fiets- en scootertaxi's (hier verplicht met helm). Overnachting in The Heaven Hotel.

Dag 2

Programma

Kigali - Akagera N.P. South (ontbijt/diner). Vandaag wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd en vertrekt u naar het zuidelijk deel van het Akagera National Park, gelegen in het oosten van Rwanda. In het Akagera NP kunt u ’s middags een prachtige boottocht maken op Lake Thema naar Bird Island, waar u de grote Nijlkrokodillen en de visarenden kunt zien (optioneel). Overnachting in Ruzizi Tented Camp.

Dag 3

Programma

Akagera N.P. South - North (volpension). Vandaag gaat u de gehele dag op safari in het Akagera National Park, het grootste nationale park van Rwanda. Het park heeft acacia bossen, savannes en bergen en is het thuis van de Big Five (de leeuw, de buffel, de olifant, de neushoorn en het luipaard). Na de gamedrive verblijft u 1 nacht in Karenge Bushcamp in het noordelijk deel van Akagera N.P.

Dag 4

Programma

Akagera - Kigali (ontbijt). Na het ontbijt verlaat u het mooie Akagara NP en rijdt u terug naar Kigali. ’s Middags kunt u eventueel een bezoek brengen aan het indrukwekkende Kigali Genocide Memorial Centre. Dit is de rustplaats van meer dan 250.000 slachtoffers van de genocide tegen de Tutsi in Rwanda. Het is een monument ter ere van de meer dan 1 miljoen Rwandese slachtoffers die in 1994 zijn omgekomen. Overnachting in The Heaven Hotel.

Dag 5

Programma

Kigali - Nyungwe (ontbijt/diner). Na het ontbijt vertrek naar het Nyungwe National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda. Onderweg passeert u de Cultural Heritage Corridor, waar u een stop kunt maken bij het King Mutara III Rudahigwa’s 1931 Royal Palace museum. Eventueel kunt u hier een interessante rondleiding maken en leert u meer over de gewoontes en de gebruiken van vroeger (optioneel). Vervolgens vervolgt u uw weg naar het Nyungwe National Park. 3 overnachtingen in Emeraude Kivu Resort.

Dag 6

Programma

- 7: Nyungwe N.P. (volpension). Vroeg vertrek voor de geweldige chimpansee trekking in Cyamudongo. Nyungwe NP is Afrika’s grootste beschermde berg regenwoud. Het is 1 van de rijkste endemische soorten gebieden van heel Afrika. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 300 vogelsoorten. Het is het thuis van chimpansees en 12 andere primaat soorten, inclusief de Ruwenzori Black and White Colobus monkey. De volgende dag gaat u ’s morgens op zoek naar de Colobus apen bij Gisakura. ’s Middags bezoekt u de enige Canopy walk in Oost-Afrika, Nyungwe Canopy Walkway – meer dan 160 meters lang en 70 meters hoog. De magische wandeling terug langs de Igishigishigi Trail, leidt u langs grote varens, orchideeën, vlinders en vogels.

Dag 8

Programma

Nyungwe N.P. - Lake Kivu (ontbijt). Na het ontbijt vertrekt u voor een prachtige route langs Lake Kivu. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten en maak diverse fotostops. Verder naar Kibuye, één van de mooiste badplaatsen van Rwanda. Lake Kivu is één van de grootste meren in Afrika. Het plaatsje Kibuye is gelegen aan een zandstrand aan het meer. Eventueel kunt u een leuke kanotocht op het meer maken, alvorens u naar uw sfeervolle hotel wordt gebracht. Overnachting in Cormoran Lodge.

Dag 9

Programma

Lake Kivu - Musanze (ontbijt/diner). Na een relaxte ochtend vertrekt u naar Musanze. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan Red Rocks voor een community experience. Dit centrum helpt de lokale bevolking rondom het Volcanoes National Park in het toerisme, bescherming van de natuur en dieren en om duurzame activiteiten aan te bieden om hun levenstandaard te verbeteren en de armoede te verlagen. 2 overnachtingen in de Gorilla Mountain View Lodge.

Dag 10

Programma

Musanze (volpension). Vroeg vertrek naar Kinigi, Volcanoes National Park, om één van Rwanda’s meest iconische toeristische attracties te ervaren: gorilla trekking! Het Volcanoes National Park is gelegen in het noordwesten van Rwanda en is beroemd om de prachtige Berggorilla’s. Na deze onvergetelijke ervaring wordt u naar uw hotel gebracht voor een welverdiende lunch en een relaxte middag. Zo kunt u de waanzinnige belevenis even rustig tot u door laten dringen.

Dag 11

Programma

Musanze - Kigali (ontbijt). Na een heerlijk ontbijt rijdt u terug naar Kigali Airport, waar u de huurauto weer inlevert.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Autorondreis van/naar Kigali met genoemde overnachtingen en maaltijden volgens het reisprogramma, huurauto (4×4 Toyota Prado of gelijkwaardig) genoemde gamedrives en activiteiten, Chimptrekking, Colobus Trekking, Canopy Tour en entreegelden.

Exclusief:

Vluchten, Gorilla Permit (circa € 1.400,- per persoon) visa, overige drankjes, overige maaltijden, fooien, ,optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Toeslag upgrade Lodges:

In plaats van de Gorilla Mountain View Lodge kunt u ook in de Bishops House in Musanze verblijven. De toeslag is € 260,- per persoon.

In plaats van de Gorilla Mountain View Lodge kunt u ook in de Amakoro Lodge in Musanze  verblijven. De toeslag is € 2.035,- per persoon.

In plaats van de Gorilla Mountain View Lodge kunt u ook in de Sabyinyo Silverback Lodge verblijven. De toeslag is € 2.015,- per persoon.

Optioneel:

Boottocht Lake Kivu (Rusizi to Rubavu). In plaats van rond Lake Kivu te rijden kunt u ook met een toeristenboot het meer oversteken. Deze tocht duurt circa 7-8 uur. Een chauffeur rijdt uw auto naar de aanlegplaats van de boot. De toeslag is Euro 570 per persoon (dit inclusief boot en inclusief chauffeur die auto naar volgende plek brengt).

 

 

Alles was prima geregeld!

Fly In Safari Botswana:

Alles was prima geregeld! Goede lokale gidsen en de transfers waren ook OK. De reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: de rust in de Okavango Delta, verblijf in de luxe tenten en de tussentijdse vluchten.

De heer en mevrouw Kuper Zeeland
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .