11-Daagse groepskampeersafari Namibië

Namibië is het land van contrasten en het land waar landschappen zich ononderbroken uitstrekken. Woestijnen waar men in verwondering kijkt hoe de dieren en planten overleven in deze barre omgeving. Deze tour omvat alle hoogtepunten van centraal en noordelijk Namibië, maar concentreert zich ook op “off the beaten track” routes en attracties. Een avontuurlijke reis in sfeervol groepsverband.

 

 

 

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Windhoek. U ontmoet vandaag om ca. 14.00 uur uw medereizigers in het Safari Hotel. Na een korte briefing bezoekt u de hoogtepunten van Windhoek, alvorens u naar Joe’s Beerhouse gaat voor een diner (op eigen kosten). Overnachting in Hotel Safari.

Dag 2

Programma

Windhoek – Namib Desert Reserve (volpension). U laat de stad achter en reist naar het hart van de Namib, met uitgestrekte vlaktes, rode duinen, torenhoge bergen en steeds veranderende landschappen. In de late namiddag bereikt u het Greenfire Desert Camp. Een afgelegen, tegen een rots gelegen, kamp. Het ligt in een natuurreservaat dat deel uitmaakt van het uitgestrekte natuurreservaat Namib Rand. In het reservaat leven een verscheidenheid aan flora en fauna die zich hebben aangepast aan een leven in de woestijn. 2 overnachtingen in Greenfire Desert Camp.

Dag 3

Programma

Namib Desert Reserve (volpension). U wordt wakker met uitzicht op de woestijn die verder reikt dan het oog kan zien. Alle dieren leven hier in een volledig natuurlijke omgeving en kunnen zich vrij bewegen in het reservaat. U begint de dag met een ecologische wandeling. De gids zal u alles vertellen over deze unieke woestijnfauna en -flora. Op het heetst van de dag is er tijd om te relaxen. Halverwege de middag vertrekt u voor een woestijnrit, omhoog en over de prachtige duinen. Als de avond nadert, wordt er genoten van een traditionele sundowner terwijl de zon ondergaat over het Afrikaanse landschap. Als het eenmaal donker is, rijdt u langzaam terug naar het kamp. Waarschijnlijk zult u een aantal nachtdieren tegenkomen die aangepast zijn aan het leven in de woestijn.

Dag 4

Programma

Sossusvlei (volpension). Vroege start vandaag. U vertrekt en steekt de eindeloze woestijnvlaktes over naar de Sesriem Canyon en de ontzagwekkende rode Sossusvlei-duinen, naar verluidt de hoogste ter wereld. U kunt deze spectaculaire duinen beklimmen voordat u met een 4x4 voertuig naar de Sossusvlei en Deadvlei rijdt. Deze is gekenmerkt door donkere, dode kameeldoornen tegen de witte bodem. U verkent deze unieke locaties te voet, voordat u weer teruggaat. In de middag bezoekt u de Sesriem Canyon, voordat u naar de volgende overnachtingplek gaat. Overnachting op Sossus on Foot Campsite.

Dag 5

Programma

- 6: Swakopmund (ontbijt, 1x lunch). U reist via de Kuiseb Canyon en het Namib-Naukluft National Park naar de havenstad Walvis Bay, en vervolgens naar Swakopmund. U gaat dit stadje met Duitse invloeden en de omgeving uitgebreid verkennen. ’s Avonds kunt u genieten van de lokale restaurants (op eigen kosten). Swakopmund is een must-see voor elke bezoeker en biedt een verscheidenheid aan avontuurlijke activiteiten. U kunt gaan quadrijden, sandboarden en skydiven (op eigen kosten). Voor degenen die gewoon willen ontspannen, biedt de stad een verscheidenheid aan restaurants en winkels, waar men een idee kan krijgen van de lokale cultuur. 2 overnachtingen in Amanpuri Lodge.

Dag 7

Programma

Skeleton Coast – Brandberg (volpension). Vandaag rijdt u langs de barre Skeleton Coast, toneel van vele scheepwrakken, om een bezoek te brengen aan de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Vervolgens gaat de reis naar het binnenland en is de volgende stop bij de indrukwekkende Brandberg, de hoogste berg in Namibië, en bekijkt u oude rotstekeningen. U overnacht aan de voet van de berg, in de hoop de ongrijpbare, zeldzame woestijnolifant tegen te komen. Overnachting op Brandberg camping.

Dag 8

Programma

Skeleton Coast – Brandberg (volpension). Vandaag rijdt u langs de barre Skeleton Coast, toneel van vele scheepwrakken, om een bezoek te brengen aan de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Vervolgens gaat de reis naar het binnenland en is de volgende stop bij de indrukwekkende Brandberg, de hoogste berg in Namibië, en bekijkt u oude rotstekeningen. U overnacht aan de voet van de berg, in de hoop de ongrijpbare, zeldzame woestijnolifant tegen te komen. Overnachting op Brandberg camping.

Dag 9

Programma

– 10: Etosha National Park (volpension). Terwijl u verder naar het noorden rijdt, rijdt u het beroemde Etosha National Park binnen, misschien wel het hoogtepunt van de tour. Deze 2 dagen staan in het teken van het zoeken naar wild in het beroemde Etosha National Park. Onder het genot van een drankje kunt u, na een adembenemende zonsondergang dieren, spotten bij de verlichte waterplaats. Tijdens deze dagen maakt u uitgebreide safari’s. 2 overnachtingen op een camping in het Etosha N.P. (onder voorbehoud).

Dag 11

Programma

Windhoek (ontbijt). Vroeg in de ochtend pakt u de spullen en begint de reis terug naar de beschaving. De rit naar Windhoek duurt het grootste deel van de dag en de tour eindigt officieel in de late namiddag bij aankomst in de hoofdstad. Einde van een bijzondere reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van/naar Windhoek, 7 kampeerovernachtingen (koepeltent en matras) en 3 nachten in een hotel/lodge, maaltijden en excursies volgens het reisprogramma, koffie/thee/vruchtensapjes bij het ontbijt, entreegelden en Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief:

Overige drankjes, overige maaltijden, fooien, eventueel huur slaapzak, optionele  excursies en persoonlijke uitgaven.

Extra info:

Aantal deelnemers: min. 4, max. 17 personen.

U kunt deze reis eventueel upgraden naar verblijf in accommodaties. De meerprijs is per persoon Euro 575,-

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Extra info: bagagebeperking: max. 15 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en  handbagage. U dient zelf een slaapzak en kussen mee te nemen.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken en bij de op- en  afbouw van de tenten.

In de winter kan het ’s nachts onder nul zijn en in de zomer kunnen overdag de temperaturen de veertig graden bereiken.

Alleenreizende delen tijdens de rondreis een kamer/tent met een andere reiziger van hetzelfde geslacht.

Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie!

Autotour Australië:

De reis is ons prima bevallen. Dank voor de prima organisatie van jullie kant. De hotels zijn stuk voor stuk prima bevallen en we hebben ontzettend veel moois gezien en gedaan. Om enkele hoogtepunten te noemen: de ballonvaart in Alice Springs was natuurlijk super, maar ook Broken River met de vogelbekdieren, de boottocht naar Hamilton en Whitehaven Beach, ons verblijf op het paradijsje Fraser eiland, de zonsondergang bij Ayers Rock, de rim walk bij Kings Canyon en last but not least: de koala’s, kangoeroes en vele prachtige vogels. Wij kunnen terugkijken op een fantastische vakantie en willen zeker nog een keertje terug!

Familie Bakker Zwanenburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .