11-Daagse privéreis door het land van de 1000 heuvelen

Tijdens deze 11-daagse reis met privé gids/chauffeur ontdekt u de verscheidenheid van Rwanda. Van savannevlaktes tot aan het regenwoud met chimpansees & gorilla’s en van de drukke hoofdstad Kigali tot het idyllische Lake Kivu: Rwanda heeft het allemaal! Het ‘land van de duizend heuvelen’ is na een heftige geschiedenis op indrukwekkende wijze hersteld en volledig klaar om door u ontdekt te worden! U kunt tijdens deze reis verblijven in A: middenklasse hotels of B: Luxe hotels.

prijscategorie: €€€€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kigali. Aankomst op de luchthaven Kigali. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw gids/chauffeur. Het valt meteen op hoe schoon het hier is en hoe goed de wegen zijn. Als u door de stad rijdt, voelt u direct de Afrikaanse sfeer door o.a. de prachtig geklede vrouwen met enorme manden op het hoofd en de vele fiets- en scootertaxi's (hier verplicht met helm). Overnachting in A: The Heaven Hotel, B: The Retreat.

Dag 2

Programma

Kigali- Akagera N.P. South (ontbijt/diner). Na het ontbijt vertrekt u naar het zuidelijk deel van het Akagera National Park, gelegen in het oosten van Rwanda. In het Akagera NP maakt u ’s middags een prachtige boottocht maken op Lake Thema naar Bird Island, waar u de grote Nijlkrokodillen en de visarenden kunt zien. Overnachting in A: Ruzizi Tented Camp, B: 2 overnachtingen in Magashi Camp.

Dag 3

Programma

Akagera N.P. (volpension). Vandaag gaat u de gehele dag op safari in het Akagera National Park, het grootste nationale park van Rwanda. Het park heeft acacia bossen, savannes en bergen en is het thuis van de Big Five (de leeuw, de buffel, de olifant, de neushoorn en het luipaard). Na de gamedrive verblijft u 1 nacht in A: Karenge Bushcamp in het noordelijk deel van Akagera N.P.

Dag 4

Programma

Akagera N.P. - Kigali (ontbijt). Na het ontbijt verlaat u het mooie Akagara NP en rijdt u terug naar Kigali. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan het indrukwekkende Kigali Genocide Memorial Centre. Dit is de rustplaats van meer dan 250.000 slachtoffers van de genocide tegen de Tutsi in Rwanda. Het is een monument ter ere van de meer dan 1 miljoen Rwandese slachtoffers die in 1994 zijn omgekomen. Overnachting in A: The Heaven Hotel, B: The Retreat.

Dag 5

Programma

Kigali – Nyungwe (ontbijt/diner). Na het ontbijt vertrek naar het Nyungwe National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda. Onderweg passeert u de Cultural Heritage Corridor, waar u een stop maakt bij het King Mutara III Rudahigwa’s 1931 Royal Palace museum. Hier krijgt u een interessante rondleiding en leert u meer over de gewoontes en de gebruiken van vroeger. Na de lunch vervolgt u uw weg naar het Nyungwe National Park. 3 overnachtingen in A: Emeraude Kivu Resort, B: One & Only Nyungwe House.

Dag 6

Programma

- 7: Nyungwe N.P. (volpension). Vroeg vertrek voor de geweldige chimpansee trekking in Cyamudongo. Nyungwe NP is Afrika’s grootste beschermde berg regenwoud. Het is 1 van de rijkste endemische soorten gebieden van heel Afrika. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 300 vogelsoorten. Het is de thuis van chimpansees en 12 andere primaat soorten, inclusief de Ruwenzori Black and White Colobus monkey. De volgende dag gaat u ’s morgens op zoek naar de Colobus apen bij Gisakura. ’s Middags bezoekt u de enige Canopy walk in Oost Afrika, Nyungwe Canopy Walkway – meer dan 160 meters lang en 70 meters hoog. De magische wandeling terug langs de Igishigishigi Trail, leidt u langs grote varens, orchideeën, vlinders en vogels.

Dag 8

Programma

Nyungwe N.P. - Lake Kivu (ontbijt). Na het ontbijt vertrek voor een prachtige kustroute langs Lake Kivu. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten en u maakt diverse fotostops. U reist naar Karongi, één van de meest relaxte plaatsen in Rwanda. Lake Kivu is één van de grootste meren in Afrika. Het plaatsje Rubavu is gelegen aan een zandstrand onder de palmbomen. Eventueel kunt u een leuke kanotocht op het meer maken, alvorens u naar uw sfeervolle hotel wordt gebracht. Overnachting in A: Kivu Paradise Hotel, B: Serena Kivu Hotel.

Dag 9

Programma

Lake Kivu – Musanze (diner). Na een relaxte ochtend vertrekt u naar Musanze. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan Red Rocks voor een community experience. Dit centrum helpt de lokale bevolking rondom het Volcanoes National Park in het toerisme, bescherming van de natuur en dieren en om duurzame activiteiten aan te bieden om hun levenstandaard te verbeteren en de armoede te verlagen. 2 overnachtingen in A: Bishop’s House, B: One & Only Gorilla’s Nest.

Dag 10

Programma

Musanze (volpension). Vroeg vertrek naar Kinigi, Volcanoes National Park, om één van Rwanda’s meest iconische toeristische attracties te ervaren: gorilla trekking! Het Volcanoes National Park is gelegen in het noordwesten van Rwanda en is beroemd om de prachtige Berggorilla’s. Na deze onvergetelijke ervaring wordt u naar uw hotel gebracht voor een welverdiende lunch en een relaxte middag. Zo kunt u de waanzinnige belevenis even rustig tot u door laten dringen.

Dag 11

Programma

Musanze - Kigali (ontbijt). Na een heerlijk ontbijt rijdt u terug naar Kigali, waar u afscheid neemt van uw gids/chauffeur.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Privérondreis met Engelstalige privé gids/chauffeur, vervoer van/naar Kigali met genoemde overnachtingen en maaltijden volgens het reisprogramma, genoemde gamedrives en activiteiten, Chimptrekking, Colobus Trekking, Canopy Tour en entreegelden.

Exclusief:

Gorilla Permit (USD 1500,- per persoon) visa, overige drankjes, overige maaltijden, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Extra info:

Bagagebeperking: max. 15 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage.

Onvergetelijke reis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Kaapstad):

Onvergetelijke reis! Geweldig! De service was uitstekend. Om enkele hoogtepunten te noemen: de Shiduli Game Lodge (een 10+) en de Iketla Lodge. Pretorius Camp in het Krugerpark was slecht, maar verder hebben wij veel waar voor ons geld gekregen.

De heer en mevrouw Terpstra Vrouwenparochie
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .