11-Daagse privéreis Oeganda

Tijdens deze prachtige privéreis bezoekt u de nationale parken zoals het Kibale Forest, Bwindi, Murchison Falls en het Queen Elizabeth Nationaal Park. Maar ook maakt u een Chimp- en Gorilla Trekking. In Oeganda ga je van het ene natuurgebied naar het andere. Van prachtige meren naar spectaculaire watervallen tot en met moerasgebieden. Van besneeuwde bergtoppen tot en met tropische regenwouden en natuurlijk de meest indrukwekkende beesten zoals berggorilla’s, chimpansees, 12 andere apensoorten, maar ook olifanten, leeuwen, buffels en nijlpaarden kunt u hier aantreffen. De reis heeft 3 categorieën accommodaties, dus voor een ieder wat wils.

 

prijscategorie: €€€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Entebbe. Op de luchthaven van Entebbe wordt u opgewacht door uw ervaren Engelstalige gids/chauffeur. Transfer naar uw nabijgelegen hotel. 1 overnachting in A: Entebbe Airport Guesthouse / B: The Boma Guesthouse / C: No. 5 Boutique Hotel.

Dag 2

Programma

Entebbe - Murchison N.P. (volpension). Vandaag wordt u opgehaald door uw gids/chauffeur en gaat u per 4WD Landcruiser naar het schitterende Murchison National Park, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Mocht u tijdig arriveren, dan maakt u in de middag nog een safari. 2 overnachtingen in A & B: Murchison River Lodge/ C: Paraa Safari Lodge.

Dag 3

Programma

Murchison N.P. (volpension). Na een vroeg ontbijt gaat u op safari in het Murchison National Park. Per ferry steekt u de Nijl over naar de noordelijke oever, waar u een prachtige safari maakt. De picknick lunch gebruikt u onderweg. ’s Middags maakt u een boottocht naar de Murchison waterval. Onderweg kunt u genieten van het wild langs de oever. Eventueel kunt u een wandeling naar de top van de waterval maken (optioneel).

Dag 4

Programma

Murchison N.P. – Kibale Forest N.P. (volpension). Na het ontbijt verlaat u het Murchison Falls National Park en reist u naar het Kibale Forest National Park. De picknicklunch gebruikt u onderweg. De komende 2 nachten verblijft u nabij het Kibale Forest NP, het startpunt van de Chimpansee trekking en nabij het Bigodi Moeras. 2 overnachtingen in A: Kibale Forest Camp / B: Primate Lodge / C: Kyaninga Lodge

Dag 5

Programma

Kibale Forest N.P. (volpension) Vandaag maakt u een geweldige chimpansee trekking in het Kibale Forest National Park maken (minimale leeftijd 12 jaar). Na de briefing begint u aan de chimp-trekking. Na de lunch brengt een bezoek aan het Bigodi Moeras. Onder begeleiding van een lokale gids, maakt u een mooie wandeling door het moerasgebied. Hier komen vele tropische vogelsoorten voor en wellicht ziet u nog enkele primaten.

Dag 6

Programma

Kibale Forest N.P-Queen Elizabeth N.P. (volpension). Na het ontbijt gaat de reis naar het Queen Elizabeth National Park. De rit voert langs Vulkanische kratermeren en op een heldere dag ziet u de beroemde "Mountains of the Moon", het Rwenzori-gebergte. De lunch gebruikt u in de Lodge. ‘s Middags maakt u een boottocht op het Kazinga-kanaal, 32 km lang. in de late namiddag terug naar uw Lodge voor een heerlijk diner. 1 overnachting in A: The Bush Lodge / B: Buffalo Safari Lodge / C: Kyambura Gorge Lodge.

Dag 7

Programma

Queen Elizabeth N.P. – Ishasha (volpension). Na het ontbijt rijdt u in ca. 3 uur naar het Ishasha deel van het Queen Elizabeth National Park. ‘s Middags maakt u een prachtige safari in het Ishasha deel van het park. De Ishasha Sector van het Queen Elizabeth National Park staat bekend om haar troepen leeuwen die in bomen klimmen. 1 overnachting in A: de Ishasa Jungle Lodge / B: de Ishasa Enjojo Lodge / C: Ishasa Wilderness Lodge.

Dag 8

Programma

Ishasha – Biwindi (volpension). U maakt vandaag een prachtige ochtendsafari. Wellicht ziet u de bijzondere boomklimmende leeuwen, vervolgens rijdt u in ca. 3 uur naar het Bwindi Impenetrable Forest National Park, de basis voor Gorilla-trekking. De middag is ter vrije besteding. Eventueel kunt u een excursie maken naar de Batwa Pygmies (optioneel, vooraf reserveren). Tijdens deze begeleide tour leert u meer over het dagelijkse leven van de lokale bevolking. 2 overnachtingen in A: de Haven Buhoma Lodge / B: Mahogany Springs Lodge / C: Buhoma Lodge.

Dag 9

Programma

Biwindi N.P. (volpension). Vandaag, na een energiek ontbijt, begint u aan de spectaculaire gorilla-trektocht (minimale leeftijd 15 jaar!). Voor en tijdens de gorilla tracking wordt door de lodge een lunchpakket bereid. De tocht kan variëren van een half uur tot 7 uur. Een redelijke mate van fitheid is vereist, evenals een stevig paar wandelschoenen. Het is een buitengewoon gevoel om in het dichte regenwoud te zitten, wetende dat u in de nabijheid bent van een paar van de laatst overgeblevenen Berggorillas.

Dag 10

Programma

Biwindi N.P. - Mburo N.P. (volpension). Na het heerlijke ontbijt verlaat u het prachtige Bwindi National Park en rijdt u naar het volgende bijzondere park: Mburo National Park. In de middag gaat u op safari in het park. Het in 1983 gestichte nationale park is 370 km2 groot en ligt op een hoogte van 1.220 – 1.828 m boven zeeniveau. Het unieke van het park is de aanwezigheid van 13 meren, waarvan er zich 5 in het park bevinden. 1 overnachting in de A: Eagles Nest / B: Rwakobo Rock / C: Mihingo Lodge.

Dag 11

Programma

Mburo N.P. – Entebbe (ontbijt/lunch). Helaas, uw verblijf in dit prachtige land, de Parel van Afrika, zit er bijna op. Na een laatste safari en het ontbijt gaat de reis terug naar Entebbe. Hier is een dagkamer voor u geregeld waar u zich kunt opfrissen en nog even kunt relaxen in A: Entebbe Airport Guesthouse / B: The Boma Guesthouse / C: No. 5 Boutique Hotel. In de loop van de avond is de transfer naar de luchthaven.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, Engelstalige prive gids/chauffeur vervoer per 4×4 Land Cruiser (maximaal 6 gasten), genoemde gamedrives en andere activiteiten, Chimpansee permit, Gorilla Permit, transfer van/naar de luchthaven van Entebbe, dagkamer Entebbe, alle park en entreegelden, 1 flesje mineraalwater per dag tijdens de safari’s.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, overige excursies, drankjes, persoonlijke uitgaven en visumkosten.

Optionele excursies:

• Ziwa Rhino Trekking: € 58 per persoon
• Walk to top Murchison Falls: € 23 per persoon
• Bush Breakfast Ishasa: € 68 per persoon
• Sundowner Ishasa: € 45 per persoon
• ½ dag Batwa tour: € 35 per persoon

 

 

Alles was prima geregeld!

Fly In Safari Botswana:

Alles was prima geregeld! Goede lokale gidsen en de transfers waren ook OK. De reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: de rust in de Okavango Delta, verblijf in de luxe tenten en de tussentijdse vluchten.

De heer en mevrouw Kuper Zeeland
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .