13-Daagse autotour per 4WD van Kaapstad naar Windhoek

Onvergetelijke autotour van Kaapstad naar Windhoek. Per 4WD verkent u comfortabel o.a. de omgeving van de wereldstad Kaapstad, het mooie Augrabies Falls N.P, het spectaculaire Kgalagadi Transfrontier Park, de Fish River Canyon en de duinen van Sossusvlei. U kunt deze reis ook van Windhoek naar Kaapstad maken.

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kaapstad. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw 4WD huurauto op bij het depot van Europcar en rijdt naar uw hotel. 3 overnachtingen in het Fire & Ice Hotel.

Dag 2

Programma

-3: Kaapstad (ontbijt). Deze dagen bent u, voor velen, in de mooiste stad ter wereld!. U kunt de hop-on-off bus nemen, die u de hele stad laat zien. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Tafelberg. Of wat dacht u van een mooie dagtocht door de prachtige wijngebieden. Of u kunt naar het Kaapse schiereiland gaan met ‘Kaap de Goede Hoop’, de pinguïns bij Boulders Beach en de indrukwekkende Chapmans Peak Road!

Dag 4

Programma

Kaapstad - Calvina (ontbijt). U rijdt vandaag via de Cederbergen naar Citrusdal. In dit gebied groeien de meeste citrusvruchten en hier wordt ook de beroemde Rooibos thee geproduceerd. U rijdt verder via Clanwilliam en een adembenemende bergroute naar Calvina. U kunt hier een bezoek brengen aan het Calvina Agricultural Museum, waar u alles leert over de historie van dit gebied. Overnachting in het Rolbos Guesthouse.

Dag 5

Programma

Calvinia - Augrabies Falls (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u via de Hantam en Rebunie Bergen naar Augrabies Falls. De route van vandaag neemt u mee door de prachtige landschappen van de Noord Kaap Provincie, er zijn hier oneindig veel fotomomenten. U overnacht vandaag in Kakamas, een stadje wat bekend staat om haar historie en gastvrijheid. Een overheerlijk diner in het Carvery Restaurant is zeker een aanrader. Overnachting in Kalahari Gateway Lodge.

Dag 6

Programma

Augrabies Falls N.P. - Kgalagadi Transfrontier Park (ontbijt). Na een vroeg ontbijt reist u de korte afstand naar de Augrabies-watervallen. Met enorme hoeveelheden water dat van een hoogte van 65 meter naar beneden stort, vormt de Augrabies-waterval de 6e grootste waterval ter wereld en de grootste in Zuid-Afrika. Deze meestal rustige rivier kronkelt door een smalle kloof. De donderende waterval deed de oorspronkelijke bewoners van Hottentot geloven dat hier boze geesten actief waren, en daarom noemden ze de waterval Ankoerebis, "plaats van grote geluiden ". Naast de watervallen heeft u in het Augrabies Park verschillende mooie wandelroutes. Vanuit Augrabies reist u noordwaarts naar de stad Upington, de toegangspoort tot de Kalahari-woestijn en zijn belangrijkste attractie, het Kgalagadi Transfrontier Park. 's Middags kunt u het Kgalagadi Park verkennen en stoppen bij verschillende waterpoelen om enkele van de dieren te bekijken die in het gebied leven. Rode duinen, schaarse vegetatie en de droge rivierbeddingen van de Nossob en Auob laten antilopen en roofdieren op spectaculaire wijze zien. Kgalagadi is ook een toevluchtsoord voor vogelaars, vooral diegenen die geïnteresseerd zijn in roofvogels. 2 overnachtingen in Twee Rivieren Camp.

Dag 7

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park. Geniet van het kijken naar de kuddes gemsbokken, springbokken, elanden en blauwe gnoes die grazen in de rivierbedding, of enorme leeuwen met zwarte manen die rusten in de schaduw van imposante Camelthorn bomen, die ook dienen als uitkijkpunt voor luipaarden en vele roofvogels. Het Kgalagadi Transfrontier Park, ontstaan uit het Kalahari Gemsbok National Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana, omvat een gebied van meer dan 3,6 miljoen hectare. Het is een van de weinige natuurgebieden van deze omvang die nog zijn overgebleven. Na een veelbewogen dag om wild te bekijken, reist u in de late namiddag terug naar het Camp.

Dag 8

Programma

Kgalagadi Transfrontier Park - Fish River Canyon. U verlaat het kamp en u rijdt naar de grens van Namibië bij Rietfontein. Na de grensformaliteiten rijdt u eerst nog door het rode zand van de woestijn, maar dit gaat langzaam over in rotsachtig gebied en dan ziet u de machtige bergreeksen tot u aankomt bij uw accommodatie. Uw lodge is schitterend gelegen tussen de granietrotsen. Geniet ’s avonds vanaf een granietrots van de zonsondergang en het spectaculaire uitzicht, onder het genot van een drankje. Overnachtingen in de Canyon Lodge.

Dag 9

Programma

Fish River Canyon - Lüderitz (ontbijt). Na het ontbijt reist u de korte afstand naar de Fish River Canyon, gelegen in een ruige, rotsachtige vlakte bezaaid met droogtebestendige planten. Met een lengte van 170 kilometer en een gemiddelde diepte van 550 meter vertegenwoordigt de canyon de tweede grootste canyon op aarde na de Grand Canyon in Arizona. Maak een mooie wandeling langs de rand van de kloof om het gebied te verkennen en ervaar het spel van schaduwen in de kloof naarmate de ochtend vordert. Nadat u de Fish River Canyon hebt ervaren, reist u verder naar het westen naar de rand van de Namibische helling en de Succulent Karoo in de richting van de Atlantische Oceaan en het vissersdorpje Lüderitz. Aangekomen in Lüderitz, raden we aan om te stoppen bij Diaz Café voor een heerlijke lunch met zeevruchten (optioneel), voordat u een rit maakt langs de "Große Bucht" richting Diaz Point voordat u terugkeert naar uw hotel dat u met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan beloont. Overnachting in Kairos Cottage.

Dag 10

Programma

Lüderitz – Tiras Mountain (ontbijt). Voordat u verder gaat naar de zuidelijke Namibwoestijn, raden we u een vroege ochtendexcursie naar Kolmanskop aan; een spookstad die werd gesticht nadat hier in 1908 de eerste diamanten werden ontdekt. In de jaren vijftig werden er geen diamanten meer gevonden en is de stad achtergelaten in de meedogenloze handen van de Namib-woestijn. Als u naar het noorden reist, is de volgende stop gelegen in een verlaten woestijnlandschap aan de voet van het prachtige Tiras-gebergte en de schilderachtige D707-route. Overnachting in Namtib Biosphere Reserve.

Dag 11

Programma

Tiras Mountain - Namib Woestijn (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u via eindeloze vlaktes en uitgestrekte bergreeksen naar de oudste woestijn ter wereld, de Namib Woestijn. Uw lodge ligt dicht bij Sesriem, de poort naar twee van de meest gevierde attracties van Namibië: Sossusvlei en Sesriem Canyon. Beide zijn gevormd en gevormd door de brute kracht van de Tsauchab, een niet-eeuwige rivier die door deze majestueuze oceaan van zand meandert met zijn steeds veranderende kleuren. Bij uw lodge wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden, waaronder natuurritten (optioneel). U kunt natuurlijk ook ontspannen op de grote veranda van de lodge met uitzicht op een veel bezochte waterput. 2 overnachtingen in The Elegant Desert.

Dag 12

Programma

Sossusvlei (ontbijt). De beste tijd om het Sossusvlei-gebied te ervaren is bij zonsopgang wanneer het licht de duinen en de woestijn in dieprood, abrikoos en paars kleurt. Ook wordt u dan niet blootgesteld aan de hete middagzon wanneer u een van de machtige duinen beklimt. Bezoek ook Dead Vlei, een surrealistische witte klei-pan omringd door monumentale duinen en bezaaid met eeuwenoude Camelthorn bomen. Bezoek op de terugreis de Sesriem Canyon, een 18 miljoen jaar oude kloof die is uitgehold in de conglomeraatbodem. Nadat u bent teruggekeerd in uw lodge, kunt u afkoelen in het zwembad of een verfrissend drankje nemen in de bar met uitzicht op de waterput.

Dag 13

Programma

Namib Woestijn – Windhoek (ontbijt). Na een ontspannen ontbijt kunt u via het Khomas-plateau naar Windhoek rijden, waar u de huurauto inlevert. Einde van een onvergetelijke reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden en autohuur cat. W (4×4 Toyota Hilux of gelijkwaardig) van Europcar met classic max verzekering en uitgebreide documentatiemap met routebeschrijvingen

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, entreegelden, drankjes, contract-, oneway- en grenskosten voor de huurauto, brandstof huurauto, persoonlijke uitgaven.

Extra info:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

U kunt deze reis ook maken van Windhoek naar Kaapstad, reis is op aanvraag.

Vertrek is dagelijks

Wat een geweldige bestemming!

Camperreis Nieuw-Zeeland:

Wat een geweldige bestemming: het land op zich, qua natuur en contact met de lokale bevolking. Bedankt voor het prima contact en de erg attente reactie op het bericht van de aardbeving in Christchurch.

De heer en mevrouw Stapel Joure
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .