12-Daagse groepsreis ontdek Namibië

Deze 12-daagse groepsreis met internationaal gezelschap neemt u mee langs de vele hoogtepunten: Namib Naukluft Park, Fish River Canyon, Lüderitz, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland en het Etosha National Park.
Tijdens deze groepsrondreisreis overnacht u in lodges of guesthouses. Deze bijzondere reis, met Engelssprekende gids, neemt u mee naar de wereldberoemde rode duinen van de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. U bezoekt rotstekeningen uit een ver verleden en ervaart het Etosha National Park, een wildparadijs. U bent in de gelegenheid om kennis te maken met de levenswijze van de lokale bevolking.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Windhoek - Kalahari Desert. Om 08.00 uur verlaat u Windhoek en reist u naar de grootste zand massa op aarde, de Kalahari woestijn. De Bushman noemden dit de "Ziel van de Wereld " een prachtige beschrijving van dit gebied met diepe rode zandduinen en eindeloze grasvlaktes, afgewisseld met acacia en struiken. Met verbazing zult u zien hoe de dieren zich hebben aangepast om te overleven. Bij uw accommodatie kunt u een optionele naturdrive maken. Overnachting in Intu Africa Camelthorn Lodge of gelijkwaardig.

Dag 2

Programma

Kalahari Desert - Fish River Canyon (ontbijt). U gaat verder naar het zuiden door dorre en uitgestrekte rotsachtige vlaktes. Bij een bezoek aan het unieke Garas kokerboombos wordt u verwelkomd door eigenzinnige kunstmatige sculpturen van schroot die een contrast vormen met deze serene, tijdloze ruimte met kokerbomen en aloë's. Deze zijn genesteld tussen enorme dolerietkeien, gestapeld op een mysterieuze manier. Het gebied word ook wel aangeduid als "Giant's Playground". U vervolgt de reis naar de lodge, gelegen in de buurt van de Fish River Canyon. Hier kunt u het gebied te voet verkennen of op een optionele begeleide natuurrit in de late namiddag met de nadruk op de Quiver-bomen, het ruige landschap en indrukwekkende uitgestrekte rotsformaties. Overnachting in de Canyon Village of gelijkwaardig.

Dag 3

Programma

Fish River Canyon - Lüderitz (ontbijt). De ochtend begint aan de rand van de Fish River Canyon, Dit prachtige geologische fenomeen is de tweede grootste Canyon op aarde. U vervolgt de reis langs de Naute-dam, waar u kort stopt bij de Naute Kristall Cellar and Distillery, om optioneel enkele van de unieke likeuren te proeven of gewoon te genieten van een heerlijke kop koffie. Vervolgens gaat u richting de kustplaats Lüderitz. Onderweg naar Lüderitz stopt u bij Garub, uitkijkpunt voor de wilde paarden van de Namib-woestijn. Aangekomen in Lüderitz, is een stop bij het Diaz Café voor snack van verse en heerlijke zeevruchten, voordat u langs de "Große Bucht" richting Diaz Point gaat. Uw gastheren zullen u laten genieten van een typisch Namibisch verblijf. Overnachting in Obelix Guesthouse of gelijkwaardig.

Dag 4

Programma

Lüderitz - Namib Desert (ontbijt). De ochtend begint met een bezoek aan de spookstad Kolmanskop. Kolmanskop is een verlaten Diamond Mining Town in het Sperrgebiet National Park. Tegenwoordig is Kolmanskop een monument en biedt het unieke fotomotieven van bezoekers van een vorig tijdperk. De reis gaat verder over uitgestrekte open vlaktes en stopt voor een optionele lichte lunch in het kleine stadje Helmeringhausen voordat u verder naar het noorden reist. U bevindt zich in de nabijheid van Sesriem, de toegangspoort tot Sossusvlei, Dead Vlei en Sesriem Canyon, met enkele van de hoogste zandduinen op aarde die hoog boven de witte woestijnvlakten uittorenen. U kunt de middag ontspannen doorbrengen in het zwembad, genieten van de uitgestrekte open woestijnvlaktes of deelnemen aan de optionele activiteiten die in de lodge worden aangeboden. 2 overnachtingen in de Elegant Desert Lodge of gelijkwaardig.

Dag 5

Programma

Namib Desert (ontbijt). Vandaag vroeg op, om zo te kunnen genieten van de zonopgang in het Namib Naukluft National Park. U zult verbaast staan van de surrealistische Deadvlei omringd door enkele van de hoogste duinen op aarde en Sossusvlei, waar de droge Tsauchab-rivier abrupt eindigt tussen de duinen. Hier kunt u een van deze duinen oplopen en het woestijnlandschap eronder te bewonderen. Daarna bezoekt u de Sesriem Canyon, een prachtig natuurverschijnsel in het hart van de Namib-woestijn.

Dag 6

Programma

Namib Desert - Swakopmund (ontbijt). Na het ontbijt vervolgt u de reis en nadert u de kleine nederzetting Solitaire, gelegen aan de rand van het Namib Naukluft National Park. Het voelt alsof u in het midden van nergens bent aangekomen. Hier is het de moeite waard om te genieten van een kopje koffie met de heerlijke appeltaart waarover in zoveel reisboeken is geschreven voordat u via de desolate, glooiende heuvels van de Kuiseb-vallei naar de Atlantische Oceaan reist. Bij het bereiken van de kustplaats Walvisbaai bezoekt u de ondiepe lagune, een van de belangrijkste wetlandgebieden op het Afrikaanse continent. Meer dan 80% van de Afrikaanse flamingo's voedt zich in deze lagune en geeft een adembenemend beeld als ze in groepen verschijnen. U vervolgt de schilderachtige route tussen de duingordel en de Atlantische Oceaan en bereikt u Swakopmund, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. 2 overnachtingen in Hansa Hotel of gelijkwaardig.

Dag 7

Programma

Swakopmund (ontbijt). Vandaag bent u in de gelegenheid om dit idyllische kustplaatsje te verkennen. U kunt hier een wandeling maken langs de zandstranden. Er wordt hier een breed scala aan activiteiten aangeboden, variërend van dolfijn cruises, woestijn tours, rondvluchten, fietsen, paragliden, parachutespringen en kitesurfen.

Dag 8

Programma

Swakopmund - Damaraland (ontbijt). Vandaag gaat de reis eerst naar het oosten, het Erongo-gebergte in om de benen te strekken tijdens een korte informatieve bushwandeling met lokale Bosjesmannen. U luistert naar verhalen over de cultuur en tradities van de bosjesmannen en enkele van hun overlevingsvaardigheden in de woestijn zien. Terugkerend van de wandeling gaat de reis verder door Uis langs de Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2.579 m), naar het Damaraland. Dit is een van de dunst bevolkte en meest geologisch diverse gebieden in Afrika. Deze ruige, rotsachtige omgeving is de thuisbasis van de ongrijpbare woestijnolifant, de zwarte neushoorn en vrij rondlopende antilopensoorten. In de middag komt u aan bij de lodge, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Overnachting in de Damara Mopane Lodge of gelijkwaardig.

Dag 9

Programma

Damaraland - Etosha National Park (ontbijt). Tijdens de koelere uren van de ochtend begint u de dag in het gezelschap van een lokale Damara-gids, die u meeneemt naar Twyfelfontein. Een UNESCO-erfgoedlocatie waar gemeenschappen van Bosjesmannen zo'n 6.000 jaar geleden meer dan 2500 foto's hebben gegraveerd en geschilderd! Na een bezoek aan het nabijgelegen Living Museum of the Damara, gaat u verder naar het Versteende Woud - een geologisch fenomeen dat de creatie en metamorfose van hout in steen uitbeeldt tussen enkele van de oudste landmassa's op aarde. Hier ziet u ook de Welwitschia mirabilis-plant - de oudste levende woestijnplant op aarde. Dan reist u naar het Etosha National Park. De Lodge is gelegen aan de rand van het Etosha National Park. Overnachting in Etosha Safari Camp.

Dag 10

Programma

Etosha National Park (ontbijt). Deze dag staat geheel in het teken van de overvloedige flora en fauna in het Etosha National Park. Het Park, dat een uitgedroogde zoutwoestijn omringt staat bekend als de Etosha Pan. Het park is de thuisbasis van de Big Five: buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Een uitgebreid wegennetwerk verbinden de meer dan 30 waterpoelen waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben kennis te maken met een verscheidenheid van vogels en zoogdieren, waaronder zeldzame soorten zoals zwart-faced impala, cheetah, en Namibië kleinste antilope, de Damara dik-dik. 2 overnachtingen in de Mokuti Etosha Lodge of gelijkwaardig.

Dag 11

Programma

Etosha National Park (ontbijt). Vandaag neemt uw gids u weer mee op gamedrive in het Etosha National Park. Optioneel kunt u een open game drive park drive boeken bij de lodge. U kunt diersoorten tegenkomen die u de vorige dag niet heeft gezien. De Etosha Pan domineert het park. Deze zoutpanwoestijn, die bijna volledig is omsloten door het park is ongeveer 130 km lang en op sommige plaatsen zo breed als 50 km. Tijdens de beruchte droge periodes van Etosha is de pan een dodelijke plek, uitgedroogd en gebarsten onder de zon. In de middag komt u terug bij de Lodge.

Dag 12

Programma

Etosha N.P. - Windhoek (ontbijt). Na het ontbijt gaat de reis terug naar de hoofdstad Windhoek. Als de tijd het toelaat, stopt u onderweg bij de beroemde houtsnijdersmarkt in Okahandja of de ambachtsmarkt in Windhoek om de laatste souvenirs op te halen. U wordt afgezet bij uw accommodatie naar keuze, of naar de luchthaven gebracht. Einde reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Genoemde overnachtingen met ontbijt,  comfortabele vervoer met een Engels/Duitssprekende gids, water voor onderweg en genoemde excursies met entreegelden.

Exclusief:

Internationale vluchten, persoonlijke uitgaven zoals fooien, drankjes, overige maaltijden en optionele activiteiten.

Minimum aantal deelnemers: 2, maximaal aantal deelnemers :16.

Eventueel kunt u een activiteiten- en dinerpakket bijboeken: prijs op aanvraag.

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .