14-Daagse wandelrondreis Zuid-Afrika

Unieke groepsrondreis waarbij u het Afrikaanse landschap veelal te voet gaat verkennen. Dit is een actieve vakantie en de wandelingen variëren van ontspannen tot uitdagend en bieden een uniek avontuur voor wie geïnteresseerd is in een wandelvakantie. Hoogtepunten zijn onder meer bezoeken aan de oude mijnbouw stad van Pilgrims Rest, de wildreservaten van Zululand en Kruger, het koninkrijk eSwatini, de slagvelden van Dundee en de majesteit van de Drakensbergen.

 

 

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Johannesburg - Graskop (lunch/diner). U verlaat Johannesburg en de reis gaat verder richting Mpumalanga. ’s Middags bezoekt u het mijnwerkersstadje Pilgims Rest en het uitkijkpunt God’s Window. U maakt een korte wandeling naar Mac Mac Pools (2-3 km, max. 1 uur, makkelijk). 2 overnachtingen in Graskop Mogodi Lodge.

Dag 2

Programma

Graskop (volpension). Blyde River Canyon is uw eerste lange ochtendwandeling (ca. 3,5 uur, matige moeilijkheidsgraad). U loopt vanaf de rand de kloof in, met uitzicht op de Three Sisters en de rivier. De middag brengt u door met het verkennen van de bossen en watervallen die Mpumalanga tot een prachtige bestemming maken. Een opwindende optionele activiteit is de Graskop Gorge Lift, die u laat zakken voor een wandeling door het weelderige Afromontane-bos (op eigen kosten).

Dag 3

Programma

Kruger Park (volpension). Na een vroeg ontbijt gaat de reis naar het Kruger Park. Vandaag maakt u een geweldige game drive. Misschien ziet u de ‘Big Five’ wel, de leeuw, de olifant, het luipaard, de neushoorn en de buffel. U leert deze dagen veel over de ecologie, flora en fauna in de ‘bush’ In de middag heeft u een picknick lunch alvorens u de game driave afmaakt en in de late namiddag na de lodge gaat. 2 overnachtingen in de Makuwe Safari Lodge.

Dag 4

Programma

Kruger Park (volpension). Een ander hoogtepunt is een wandelsafari met een lokale gids (3-4 uur, makkelijk). Na de lunch kunt u heerlijk relaxen bij de lodge.

Dag 5

Programma

- 6 eSwatini (volpension). U rijdt het koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland) binnen en vervolgt uw reis door een landschap met weelderige fruitbomen richting de bergen. U maakt een prachtige wandeling door het heuvelachtige Malotja Nature Reserve naar een schitterende waterval (4-6 uur, uitdagende moeilijkheidsgraad). De volgende dag bezoekt u Mbabane, de hoofdstad. U bezoekt o.a. een kunstmarkt. U brengt 2 nachten door aan de rand van het natuurreservaat Malalotja. 2 overnachtingen in Hawane Mountain Chalets.

Dag 7

Programma

– 8: Zululand (volpension) Als u Zuid-Afrika binnengaat, gaat u richting de lodge in een privé-wildreservaat in het natuurreservaat Msinene. Hier maakt u een wandeling met onze lokale wandelgids die u enkele van de 540+ vogelsoorten zal laten zien. Ook volgt u de sporen van de schuwe Nyala-antilope langs de riviervegetatie van de Msinene-rivier. De volgende ochtend bezoekt u het Hluhluwe Game Reserve, een belangrijk gebied voor het behoud van neushoorns, en een Zulu-dorp. 2 overnachtingen in Zululand Lodge (permanente tenten ensuite).

Dag 9

Programma

– 10: Zululand, (ontbijt/lunch). U verlaat de bush van Zululand en reist door het wonderschone heuvellandschap van Zululand naar het stadje Dundee. Hier werden de oorlogen gevoerd tussen de Zulu’s, de Britten en de Boeren. U bezoekt het interessante Tulana Museum. De middag is ter vrije besteding. De volgende ochtend bezoekt u het slagveld van Islandlwana. ’s Middags volgt u tijdens uw wandeling het pad van twee Britse vluchtelingen door de heuvels van Zululand naar de Buffalo Rivier (4-5 uur, uitdagende moeilijkheidsgraad). Tevens bezoekt u Rourkes Drift. 2 overnachtingen in Battlefields Country Lodge.

Dag 11

Programma

– 12: Drakensbergen (volpension). Laat u verwonderen door de grandeur van de Drakensbergen of Ukhahlamba “Barrière van speren”. U gaat een hele dag wandelen in deze magnifieke bergwereld (5-6 uur, matige moeilijkheidsgraad). De beloning is groot: een verfrissende duik in de heldere bergstromen van het Royal Natal N.P. De kraakheldere berglucht is verwikkende en de lodge is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de grootste pracht van de berggezichten. 2 overnachtingen in Royal Natal National Park Thendele.

Dag 13

Programma

Drakensbergen (ontbijt/lunch). Na een vroeg ontbijt gaat u naar Witsieshoek, gelegen aan de voet van de overweldigende Sentinel Peak. U maakt vandaag een prachtige wandeling en komt via een kettingladder op de top van het Drakensberg Amfitheater en de prachtige Tugela Watervallen (3000 meter). De wandeling (5-6 uur, uitdagende moeilijkheidsgraad) biedt ongeëvenaarde uitzichten over KwaZulu Natal. Overnachting in Witsieshoek (de hoogst gelegen lodge in de Noordelijke Drakensbergen).

Dag 14

Programma

Drakensbergen - Johannesburg (ontbijt/lunch). U begint de dag rustig. Vervolgens gaat de reis terug naar Johannesburg, alwaar u rond 17.00 uur aankomt.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van/naar Johannesburg per safari truck, 13 overnachtingen volgens het reisprogramma, genoemde maaltijden, genoemde wandelingen en activiteiten, entreegelden nationale parken en 2 Engelstalige chauffeurs/reisbegeleiders.

 Exclusief:

Vluchten, overige drankjes & maaltijden, fooien, optionele excursies, persoonlijke uitgaven.

Extra info:

Aantal deelnemers: min. 4, max. 12 personen.

Bagagebeperking: max. 12 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken.

Indien u als alleenreizende een kamer wilt delen met een andere reiziger van hetzelfde geslacht, dan vervalt de eenpersoonstoeslag.

Vertrekdata: op aanvraag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

 

 

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .