15-Daagse groepsrondreis hoogtepunten Kenia & Tanzania

Een mooie en aantrekkelijke groepsrondreis langs de mooiste nationale parken van Kenia en Tanzania. Tijdens de reis bezoekt u o.a. de schitterende stranden van Zanzibar, de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en de Masai Mara, de indrukwekkende Ngorongoro Krater en flamingo’s bij Lake Nakuru. U overnacht in hotels/lodges en 3 nachten in National Park in een permanente tent.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Dar es Salaam – Stone Town (lunch/diner). Vertrek is om 14.00 uur vanaf het Kariakoo Hotel. Per ferry reist u van Dar es Salaam naar Zanzibar. Na aankomst volgt de transfer uw hotel in Stone Town. Overnachting in Hotel Forodhani Park Hotel.

Dag 2

Programma

Stone Town - Nungwi (volpension). Deze drukke havenstad was ooit een belangrijk centrum voor de slaven- als de kruidenhandel. Vanochtend reist u via de weg noordwaarts naar Nungwi, de basis voor de komende 2 nachten. Voordat u in Nungwi aankomt, stopt u onderweg om te genieten van een begeleide wandeltocht, die door dorpen en kruidenplantages loopt. U zult uit de eerste hand kunnen zien hoe arbeiders in de kruidenboerderij in de bomen klimmen en specifieke planten zoeken. U zult ook de kans krijgen om verse kruiden rechtstreeks van deze boerderijen te kopen. 2 overnachtingen in Armaan Bungalows.

Dag 3

Programma

Nungwi (volpension). Dag ter vrije besteding. Geniet van de prachtige witte zandstranden of neem deel aan één van de vele optionele activiteiten die worden aangeboden. Zo kunt u gaan vissen, snorkelen, duiken of oceaansafari’s maken.

Dag 4

Programma

Nungwi - Dar es Salaam – Bagamoyo (volpension). U verlaat Zanzibar in de morgen en gaat per ferry terug naar Dar es Salaam. Per truck reist u verder naar Bagamoyo. Deze naam dateert uit de dagen van de slavernij en betekent ‘leg je hart neer’. Afhankelijk van de aankomst tijd kunt u relaxen aan het strand of een wandeling maken naar de levendige stad Bagamoyo. Overnachting in Bayamoyo Travellers Lodge.

Dag 5

Programma

Bagamoyo - Arusha (volpension). U vervolgt uw reis naar Arusha. De stad ligt aan de voet van Mount Meru en is de uitvalsbasis voor de noordelijke nationale parken van Tanzania. ’s Avonds is de briefing voor de komende dagen. Overnachting in Meru Mbega Lodge.

Dag 6

Programma

Arusha – Karatu (volpension). Hoewel de afstand naar Karatu niet ver is, kost het enig tijd om op de volgende bestemming te komen. U verblijft nabij de adembenemende Ngorongoro Krater. Dit gebied herbergt een enorme hoeveelheid en diversiteit aan grote wilde dieren. Overnachting in Kudu Camp.

Dag 7

Programma

Seronera Regio (volpension). Vroeg opstaan, u wordt opgehaald en gaat naar de Ngorongoro-krater in 4x4 safari voertuigen. U zult een groot deel van de dag doorbrengen met het verkennen van de krater op zoek naar de dieren die over de vlakten zwerven. In de middag maakt u een game drive in de Seronera. In de namiddag arriveert u op het overnachtingskamp in de Seronera-regio, gelegen in het hart van het Serengeti National Park. Het kamp is omgeven door een spectaculair uitzicht en er is een overvloed aan dieren in het wild. Later op de avond, onder het genot van een koud drankje, zult u terugdenken aan de belevenissen van vandaag en genieten van de geluiden van de natuur die vlak bij de tent klinken. Overnachting in Kananga Special Tented Camp in een permanente tent.

Dag 8

Programma

Seronera - Karatu (volpension). Vanmorgen vroeg op om te genieten van een gamedrive door het Serengeti National Park. Beroemd om de overvloed aan wilde dieren die in het park voorkomen. U komt laat in de middag terug in Karatu en u zult de avond doorbrengen met herinneringen ophalen aan de bijzondere ontmoetingen van de afgelopen twee dagen. Overnachting in Kudu Camp.

Dag 9

Programma

Karatu - Arusha (volpension). Vandaag keert u terug naar Arusha. Overnachting in de Meru Mbega Lodge.

Dag 10

Programma

- 11: Arusha - Nairobi (volpension). Na het ontbijt gaat u de grens van Kenia over en vervolgt u uw reis naar Nairobi. In 1899 is deze stad gesticht door de Engelsen als een simpel spoordepot. Toch groeide de stad in korte tijd en werd de hoofdstad van Brits Oost Afrika en uiteindelijk van Kenia in 1963. De volgende dag is ter vrije besteding en heeft u de tijd om de hoofdstad van Kenia op eigen gelegenheid te verkennen. 2 overnachtingen in het Sentrim Boulevard Hotel of gelijkwaardig.

Dag 12

Programma

Nairobi - Masai Mara (volpension). Vandaag verlaat u de hoofdstad Nairobi en reist u naar de Masai Mara. Wereldberoemd door de eindeloze vlakten met wilde dieren en spectaculaire natuur. Het bezoek aan de Masai Mara wordt uitgevoerd in safarivoertuigen en niet met de Nomadtruck. Om deze reden wordt u gevraagd om een kleine weekendtas in te pakken uw handdoek, kleding en toiletartikelen. 2 overnachtingen in een Masai Mara Camp in een permanente tent.

Dag 13

Programma

Masai Mara (volpension). Vandaag een fantastische safari dag! U gaat de gehele dag op safari in de prachtige Masai Mara. De graslanden van de Masai Mara bieden ideale omstandigheden om de wilde dieren te observeren en de meest geweldige foto’s te maken. Ga op zoek naar o.a. de zwarte neushoorns, olifanten, buffels, luipaarden, cheeta’s, wildebeesten, zebra’s en gazellen. Nijlpaarden en krokodillen zwemmen in overvloed in de modderige rivieren.

Dag 14

Programma

Masai Mara – Lake Nakuru N.P. (volpension). U zegt de Masai Mara gedag alvorens de reis naar Lake Nakuru N.P. gaat. ’s Middags gaat u op safari in het park. Lake Nakuru is het gebied van enorme groepen flamingo’s en pelikanen, maar ook van de zwarte en witte neushoorn, luipaard, leeuw en vele soorten bokken. Lake Nakuru werd opgericht als vogelreservaat, maar kreeg in 1968 de status van Nationaal Park. Overnachting in Waterbuck Hotel.

Dag 15

Programma

Lake Nakuru – Nairobi (ontbijt, lunch). Vroeg op, u verlaat het Lake Nakuru N.P. en keert terug naar Nairobi. Hier staat een bezoek aan het bijzondere Giraffe Centre op het programma. Daarna gaat u op safari in het Nairobi National Park. Hier leven onder andere de zwarte neushoorn, leeuw, luipaard, cheeta en hyena. De rondreis eindigt aan het eind van de middag bij het Sentrim Boulevard Hotel.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van Dar es Salaam naar Nairobi per safari truck, genoemde overnachtingen, maaltijden en excursies volgens het reisprogramma, gefilterd water (zelf fles meenemen), parkfees en Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief:

Drankjes, overige maaltijden, fooien, optionele excursies, visa en persoonlijke uitgaven.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min. 4, max. 20 personen.

Vertrekdata op aanvraag

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Bagagebeperking: max. 20 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage.

Alles was prima geregeld!

Fly In Safari Botswana:

Alles was prima geregeld! Goede lokale gidsen en de transfers waren ook OK. De reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: de rust in de Okavango Delta, verblijf in de luxe tenten en de tussentijdse vluchten.

De heer en mevrouw Kuper Zeeland
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .