16-Daagse reis Hoogtepunten van Madagaskar

Madagaskar kent unieke flora en fauna. Het is het eiland van de lemuren, kameleons en baobab bomen. Deze 16-daagse reis door Madagaskar is een aaneenschakeling van natuurlijke, landschappelijke en culturele hoogtepunten. U bezoekt o.a. het Analamazaotra National Park (Andasibe), Antsirabe, Ranomafana, Tsaranoro Vallei en Isalo National Park. Na dit alles verblijft u nog 4 dagen aan een heerlijk strand bij Ifaty. Tijdens deze reis maakt u kennis met de lokale bevolking, de prachtige natuur en buitengewone fauna. U reist met een Engels sprekende privé gids/chauffeur.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Antananarivo. Bij aankomst op de luchthaven staat een transfer voor u klaar die u naar uw hotel brengt in Antananarivo. Als de tijd het toelaat is er een stadstour en kunt u een bezoek brengen aan een groot privé lemurenpark. Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar en wordt meestal Tana genoemd. De letterlijke betekenis is ‘stad van duizend’, naar het aantal soldaten dat de stad in een ver verleden moest bewaken. De stad kent verschillende hoogtes en er wonen ruim 1,4 miljoen mensen. In de smalle straten staat het verkeer continue vast en overal staan kraampjes langs de weg. Sigaretten, vlees, fruit of telefoonkaarten, er wordt van alles aan de man gebracht. Overnachting in een hotel Belvédère of gelijkwaardig.

Dag 2

Programma

Antananarivo - Andasibe (ontbijt). Na het ontbijt ontmoet u uw gids/chauffeur en rijdt u met de auto naar het oosten, door een landschap dat wordt gekenmerkt door rijstvelden en beboste heuvels. Bezoek in Marozevo het Exotic Park (ook wel Peyrieras Park genoemd), waar u veel kameleons van dichtbij kunt zien, evenals vlinders, kikkers en andere amfibieën. Dan verder naar Andasibe. Voor het diner kunt u met een lokale gids langs de weg bij het Nationaal Park Perinet-Analamazaotra wandelen op zoek naar nachtdieren. Overnachting in Vakona Forest Lodge of gelijkwaardig.

Dag 3

Programma

Andasibe (ontbijt). Na het ontbijt wordt u opgehaald en gaat u het Analamazaotra National Park bezoeken onder leiding van een gids. Analamazaotra is de lokale naam voor het populaire Andasibe National Park. Omdat het park niet groot is, kunt u het heel eenvoudig verkennen. Een prachtig park met regenwouden en 2 kleine meren. Er zijn 62 groepen van Madagaskar’s grootste lemuur in hun natuurlijk omgeving te vinden. Na de lunch brengt u een bezoek aan het privéreservaat van Vakona, waar u de gelegenheid heeft om enkele lemuren van zeer dichtbij mee te maken. U zult ook enkele krokodillen, schildpadden en wilde eenden zien. Overnachting in Vakona Forest Lodge of gelijkwaardig.

Dag 4

Programma

Andasibe - Antsirabe (ontbijt). Na het ontbijt gaat de reis naar Antsirabe, een lange reisdag. De mooie route voert door de hooglanden langs heuvels, grazende zebu’s en rijstvelden en door kleine traditionele dorpjes. Antsirabe is een grote koloniale stad met de kleurrijke pousse pousse (riksja’s). De bijnaam is dan ook ´poussy-poussy´-hoofdstad. De stad is een bloeiende ambachtssector van onder andere sieraden en borduurwerk. Antsirabe staat ook wel bekend als de ´stad van het water´, vanwege de warm waterbronnen en de 2 kratermeren. Overnachting in Hotel Couleur Café of gelijkwaardig.

Dag 5

Programma

Antsirabe (ontbijt). Vandaag maakt u een sightseeingtour in Antsirabe. Onder andere langs het historische postkantoor, het Hotel des Thermes uit 1897 (dat net zo goed aan het Meer van Genève had kunnen staan) en het treinstation. Antsirabe wordt ook wel de "Stad van het Water" genoemd vanwege de warmwaterbronnen, maar ook vanwege de twee kratermeren: Andraikiba en het legendarische Tritriva-meer. Bezoek aan het cirkelvormige Andraikiba-meer en een werkplaats waar miniatuurfietsen en riksja's worden gemaakt van gerecyclede materialen. Ook een kijkje in een studio waar handwerkvoorwerpen worden gemaakt van zeboehoorn (zeboe is het lokale vee), wat goede souvenirs zijn. Overnachting in Hotel Couleur Café of gelijkwaardig.

Dag 6

Programma

Antsirabe - Ranomafana (ontbijt). Na het ontbijt vertrek naar richting Ambositra en Ranomafana. U steekt de nieuwe Fatihita-brug over en heeft u een goed zicht (rechterkant) op de historisch, stenen brug over de rivier. U maakt een stop in Ambositra om diverse ambachten te bewonderen. De Malagasy zijn trots op hun werk en laten u graag zien wat ze allemaal kunnen. Het zal u verbazen hoeveel materiaal hier wordt hergebruikt en hoe weinig de Malagasy weggooien. Het Zafimaniry houtsnijwerk dat hier wordt gemaakt is echt prachtig. Ook kunt u prachtige zijden sjaals uit Soatanana kopen. Handelen is gebruikelijk. Blikvanger in het centrum is een machtig benedictijnenklooster tegenover de kathedraal. U rijdt door naar Ranomafana. De naam Ranomafana is samengesteld uit twee woorden: ‘Rano’ wat water betekent en ‘Mafana’ wat warm betekent. Nabij Ranomafana zijn warmwaterbronnen zijn te vinden. Overnachting in Centrest Séjour of gelijkwaardig.

Dag 7

Programma

Ranomafana (ontbijt). Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het prachtige Ranomafana National Park, dat pas sinds 1991 een officieel nationaal park is. U wordt rondgeleid door een lokale natuurgids. Het park ligt aan de rivier de Namorona en heeft buitengewone flora en fauna. In dit prachtige nationale park met bergregenwoud zijn er meer dan 100 vogelsoorten, waarvan 68 alleen in Madagaskar voorkomen, verschillende soorten varens, mossen, orchideeën en reuzenbamboe. Deze wandeling duurt ongeveer drie tot vier uur en is behoorlijk inspannend omdat deze over ruw en soepel gaat, bergopwaarts en bergafwaarts en over smalle bospaadjes. Het vereist een redelijk conditie. In de middag kunt u ontspannen. Het is ook de moeite waard om de kleine markt in het centrum van Ranomafana en de warmwaterbronnen met openbaar zwembad te bezoeken. Overnachting in Centrest Séjour of gelijkwaardig.

Dag 8

Programma

Ranomafana - Tsaranoro (ontbijt en diner). Na het ontbijt rijdt u via Fianarantsoa (de hoofdstad van de Betsileo-stam) naar Ambalavao. Dit is het commerciële centrum van de zuidelijke Betsileo regio, bekend om zijn folklore, kunst en nijverheid. Ongeveer 12 km na Ambalavao is er nog een stop om het kleine reservaat Anja te bezoeken, dat in 1999 werd gesticht door meer dan honderd inwoners en de omliggende dorpen. Het ligt aan de voet van de rotsformatie genaamd "Three Sisters". Honderden catta-lemuren kunnen daar in talrijke familiegroepen in hun natuurlijke omgeving worden waargenomen terwijl ze rusten, klimmen of eten. Vervolgens shuttle transfer naar de afgelegen Tsaranoro Vallei. Overnachting in Tsara Camp of gelijkwaardig.

Dag 9

Programma

Tsaranoro (ontbijt en diner). Dag ter vrije besteding. De accommodatie biedt diverse activiteiten (optioneel). Het Andringitra gebergte heeft de hoogste bergtoppen van Madagaskar. Het park is nog niet zo oud en wordt ook nog niet door heel veel toeristen bezocht, maar het is de parel onder de nationale parken. Het is een van de meest bio-diverse parken van Madagaskar. Het grootste deel van de 106 vogelsoorten, 55 kikkersoorten en 54 zoogdiersoorten zijn inheems en komen alleen op Madagaskar voor. Ook de 30 verschillende soorten orchideeën en de wilde bloemen op de prairies zijn inheems. In totaal zijn er wel meer dan 1000 plantensoorten en het park heeft de meeste verschillende soorten lemuren. Andringitra is een ruig gebied met diepe dalen en hoge ruggen, mooie valleien en veel rotsen.Het is een schitterend gebied om te wandelen, met regenwoud in het lagere gedeelte in het oosten en hoge bergen en prairies in het westen. In de Tsaranoro vallei zijn verschillende wandelingen mogelijk: er is ruim 100 kilometer aan wandelpaden. Overnachting in Tsara Camp of gelijkwaardig.

Dag 10

Programma

Tsaranoro - Ranohira (ontbijt). Vandaag vertrekt u naar Ranohira, de toegangspoort naar het Isalo N.P. Net buiten het plaatsje Ranohira is de Isalo Ranch gelegen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het Isalo National Park. De ranch beschikt over een gezellig restaurant en bar. En omdat het hier erg warm kan worden, is het zwembad geen overbodige luxe. Hier kunt u op het heetst van de dag heerlijk ontspannen en genieten. Overnachting in Isalo Ranch of gelijkwaardig.

Dag 11

Programma

Isalo National Park (ontbijt). Vanochtend maakt u een 3 tot 5 uur durende wandeling met een lokale gids door het prachtige Isalo National Park. De wandeling gaat voornamelijk over rotsachtige paden, dus trek goede wandelschoenen aan. U kunt genieten van de zandstenen rotsmassieven, uitzonderlijke flora en fauna, ravijnen, diverse endemische planten en wellicht diverse lemuren (katta’s, sifaka’s, bruin lemuren). U kunt zich eventueel opfrissen in het natuurlijke zwembad. Ook een uitstapje naar het "Venster van Isalo (la fenêtre)" bij zonsondergang, wanneer het laatste licht alles goud laat lijken, mag niet ontbreken. De rotswand met de opening in het midden is een populair fotomoment. Overnachting in Isalo Ranch of gelijkwaardig.

Dag 12

Programma

Ranohira -Tuléar - Ifaty (ontbijt en diner). Na het ontbijt gaat de reis naar Tuléar. Het landschap is hier totaal anders dan aan de westkust. Het is hier veel vlakker en droger. Onderweg kunt u uitkijken naar de eerste baobab-bomen en de bijzondere graven van de Mahafaly-stam. In Ilakaka kunt u een indruk krijgen van het levendige leven van een ooit enorme saffiergraafstad. Vlak voor Tuléar kunt u een bezoek brengen aan het Arboretum. Dit is een soort botanische tuin, maar dan vooral met bomen zoals de bekende baobab. U maakt hier een korte wandeling en leert zo meer over deze specifieke flora. Dan transfer naar Ifaty. U verblijft 3 nachten in Les Dunes d’Ifaty. Het hotel is gelegen aan de witte zandstranden van de lagune van Ifaty, aan het Kanaal van Mozambique. Het resort wordt omzoomd door palmbomen en weelderige tropische vegetatie. Overnachting in Les Dunes d’Ifaty of gelijkwaardig.

Dag 13

Programma

-14: Ifaty (ontbijt en diner). Dagen ter vrije besteding. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken die u tot dusver heeft opgedaan. Wandelen langs de branding, zwemmen in de zee of het zwembad of lekker voor uw accommodatie zitten en genieten van de rust. Het resort biedt vele optionele activiteiten aan zoals duiken, snorkelen, walvistours (in het goede seizoen), quad rijden of een tocht per paard door de omgeving. Optioneel kunt u het Reniala-reservaat bezoeken met zijn machtige baobabs en in de directe omgeving het schildpaddenreservaat. Er zijn twee wandelroutes van 1,5 en 2,5 uur. Overnachting in Les Dunes d’Ifaty of gelijkwaardig.

Dag 15

Programma

Ifaty - Tuléar - Antananarivo (ontbijt). Vanochtend is de transfer naar de luchthaven van Tuléar. Vervolgens vliegt u van Tuléar terug naar de hoofdstad. Transfer naar uw hotel. Overnachting in een hotel Belvédère of gelijkwaardig.

Dag 16

Programma

Antananarivo (ontbijt). Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, kunt u wellicht de historische locaties van Ambohimanga bezoeken (UNESCO-werelderfgoed sinds 2001). Het is de heilige stad Merina en was ooit de residentie van de machtigste van alle Merina-prinsen, koning Andrianampoinimerina. Vanaf de top van de "Blue Hill" (dat is de vertaling van Ambohimanga) heeft u een prachtig uitzicht over Tana en de omgeving. Daarna bezoek aan een markt met Madagaskisch handwerk om laatste souvenirs te kopen. Indien u vlucht laat vertrekt dan kunt u gebruik maken van een kamer in het hotel. Daarna transfer naar de luchthaven en check-in voor vertrek voor de vlucht naar huis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Binnenlandse vlucht van Tuléar naar Antananarivo, luchthaventransfers, genoemde accommodaties op basis van logies en ontbijt, halfpension in Tsara Camp en les Dunes d’Ifaty, vervoer volgens programma van Antananarivo naar Ifaty in auto met Engelstalige chauffeur, bestuurdersvergoedingen, entreegelden en genoemde gidsen voor de nationale parken, genoemde excursies

Exclusief:

Intercontinentale vlucht, visumkosten, overige maaltijden en excursies, persoonlijke uitgaven zoals drankjes en fooien.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.
Dagelijks vertrek.

Wat een geweldige bestemming!

Camperreis Nieuw-Zeeland:

Wat een geweldige bestemming: het land op zich, qua natuur en contact met de lokale bevolking. Bedankt voor het prima contact en de erg attente reactie op het bericht van de aardbeving in Christchurch.

De heer en mevrouw Stapel Joure
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .