19-Daagse autotour fascinerend Afrika

Tijdens deze 19-daagse autorondreis bezoekt u maar liefst 3 landen: Namibië, Botswana en Zambia. In Namibië brengt u o.a. een bezoek aan de hoogste duinen ter wereld en gaat u op zoek naar wild in het Etosha N.P. Verder verkent u de bijzondere groene Caprivistrook en het wildrijke Chobe N.P. in Botswana. De reis eindigt met een bezoek aan de ontzagwekkende Victoria Watervallen. Een verrassend veelzijdige route, die u prima zelf kunt rijden.

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Windhoek. Na aankomst op u opgewacht en vervolgens gaat u naar het depot van Europcar. Hier neemt u uw huurauto in ontvangst (Toyota Fortuner 4x4 of gelijkwaardig) en rijdt u vervolgens naar uw hotel in Windhoek. ’s Middags kunt u Windhoek gaan verkennen. Overnachting in The Elegant Guesthouse.

Dag 2

Programma

Windhoek - Sossusvlei (ontbijt/diner). Vandaag rijdt u naar Sossusvlei. U kunt via de prachtige Spreethoogte-pas rijden. Geniet ’s avonds van een overheerlijk diner onder de sterrenhemel. Tip: regel tijdig een picknickmand voor morgen, zodat u van een brunch in de duinen kunt genieten. 2 overnachtingen in de Sossusvlei Lodge.

Dag 3

Programma

Sossusvlei (ontbijt/diner). Vandaag vroeg op! Zorg dat u vroeg in de duinvelden bent om de mooiste uren van de dag mee te maken. U ziet de duinen van kleur veranderen. Vergeet niet nog een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon.

Dag 4

Programma

Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt). Via de prachtige en ruige Gaub en Kuiseb Pas gaat u naar Swakopmund (vergeet niet in Sossusvlei uw permit te regelen). Een bezoek aan de Welwitschia-vlaktes en het bizarre maanlandschap is makkelijk te doen vanuit Swakopmund. Bij Sesriem kunt u een speciale permit aanschaffen om via deze speciale route naar Swakopmund te rijden. 2 overnachtingen in Villa Margherita.

Dag 5

Programma

Swakopmund (ontbijt). Deze dag brengt u door in deze gezellige badplaats aan de Atlantische Oceaan. U kunt het stadje verkennen, een strandwandeling maken, een boottocht maken in Walvisbaai of deelnemen aan één van de vele excursies.

Dag 6

Programma

Swakopmund - Twijfelfontein (ontbijt/diner). Na het ontbijt rijdt u naar Twijfelfontein. Eventueel kunt u onderweg nog een bezoek brengen aan de zeehonden bij Cape Cross. Geniet vanuit uw schitterende lodge van de prachtige omgeving. 2 overnachtingen in het mooie Camp Kipwe.

Dag 7

Programma

Twijfelfontein (ontbijt/diner). In de omgeving kunt u de bijzondere gravures, van 300 jaar voor Christus vinden, die in deze keiharde rotsen zijn gekerfd. Bezoek ook de Verbrande Berg en de Orgelpijpen.

Dag 8

Programma

Twijfelfontein - Etosha N.P. (ontbijt). Vandaag rijdt u via Outjo naar het beroemde Etosha N.P. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Versteende Woud, de bomen zijn in de loop van miljoenen jaren veranderd in steen. Etosha is de thuishaven van een grote verscheidenheid aan Afrikaans wild en vele vogels. De kern van het park bestaat uit een enorme zoutvlakte. Geniet ’s avonds bij de waterplaats van het wild dat hier hun dorst komt lessen. Overnachting in het Okaukuejo Restcamp.

Dag 9

Programma

Dag 9 - 10: Etosha N.P. (ontbijt/diner). Deze 2 dagen staan in het teken van safari’s. U kunt de gehele dag met eigen huurauto op zoek gaan naar het vele wild. Een onvergetelijke ervaring! Vergeet niet te stoppen bij de diverse waterplaatsen. 2 overnachtingen in de Mushara Lodge.

Dag 11

Programma

Etosha N.P. - Rundu (ontbijt/diner). Vandaag rijdt u naar Rundu. Vlak buiten Grootfontein ligt de Hoba meteoriet, één van de grootste meteorieten die ooit gevonden is. Deze meteoriet is 3m lang, 1m breed, weegt 50 ton en is zo´n 80.000 jaar geleden neergekomen. U komt nu in een totaal ander Namibië: groen en waterrijk. Overnachting in de Taranga Safari Lodge.

Dag 12

Programma

Rundu - Divundu (ontbijt/diner). Na het ontbijt rijdt u naar de Popa Falls stroomversnellingen. In de Mahango N.P. kunt u onder leiding van een ervaren ranger een game drive boeken (optioneel). In dit kleine wildreservaat aan de Okavango Rivier leven grote kuddes olifanten en red lechwes. Overnachting in de River Dance Lodge. 

Dag 13

Programma

Divundu – Sangwali (ontbijt/diner). U rijdt u naar het afgelegen Nkasa Rupara National Park. De fauna is zeer veelzijdig; olifanten, leeuwen, krokodillen, verschillende soorten antilopen, buffels en nijlpaarden. Verder zijn er meer dan 400 vogelsoorten geteld. U kunt heerlijk relaxen maar ook genieten van deze prachtige omgeving. De Lodge organiseert diverse activiteiten: safari’s, boottochten en een dorps bezoek (allen optioneel). 2 overnachtingen in Nkasa Lupala Tented Lodge.

Dag 14

Programma

Sangwali. Dag ter vrije besteding om te relaxen en te genieten van deze prachtige omgeving.

Dag 15

Programma

Sangwali - Chobe N.P. (ontbijt). Na de grensformaliteiten rijdt u Botswana binnen waar u overnacht in Kasane. In het nabijgelegen Chobe N.P. kunt u met uw huurauto op safari gaan of u kunt via de receptie een begeleide safari boeken (optioneel). Het Chobe N.P. is voornamelijk bekend vanwege haar spectaculaire olifantenpopulatie. Hier leven zo’n 120.000 olifanten, de grootste concentratie van heel Afrika. 2 overnachtingen in de Chobe Safari Lodge.

Dag 16

Programma

Chobe N.P. (ontbijt). Vandaag wordt uw huurauto opgehaald bij uw accommodatie. Bij uw verblijf is een boottocht over de prachtige Chobe Rivier inbegrepen (incl. parkfee).

Dag 17

Programma

Chobe N.P. - Livingstone (ontbijt). Na het ontbijt is de transfer van de Chobe Safari Lodge naar het Avani Victoria Falls Hotel in Livingstone (Zambia). De Victoria Watervallen liggen op loopafstand van het hotel en het entreegeld is bij het verblijf inbegrepen. U kunt dit spektakel dus onbeperkt aanschouwen. 2 overnachtingen in het Avani Victoria Falls Hotel.

Dag 18

Programma

Livingstone (ontbijt) U kunt vandaag de machtige Victoria Watervallen, Mosi-oa-Tunya (donderende rook), verkennen. Een watergordijn van 1708m breed en 100m hoog! Bij het Activity Center van uw hotel kunt u diverse excursies boeken, zoals een helikoptervlucht boven de watervallen, raften of een bungeejump

Dag 19

Programma

Livingstone (ontbijt). Transfer naar de luchthaven waar uw tour eindigt.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Overnachtingen met vermelde maaltijden, autohuur cat. U (Toyota Fortuner 4×4 of gelijkwaardig) van Europcar met classic max verzekering, transfers volgens programma, boottocht Chobe River en entreegeld Victoria Watervallen.

Exclusief:

Vluchten, overige maaltijden, drankjes, contract-, oneway- en grenskosten voor de huurauto, brandstof huurauto, persoonlijke uitgaven, visumkosten Zambia en entreegelden.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

U dient minimaal 35 dagen voor vertrek te boeken. Boekt u korter voor vertrek, dan vervalt de vroegboekkorting voor de huurauto en geldt er een kleine toeslag (op aanvraag).

Voor deze reis heeft u een inenting tegen gele koorts nodig, deze is verplicht.

Vertrekdata:

Dagelijks.

Onvergetelijke reis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Kaapstad):

Onvergetelijke reis! Geweldig! De service was uitstekend. Om enkele hoogtepunten te noemen: de Shiduli Game Lodge (een 10+) en de Iketla Lodge. Pretorius Camp in het Krugerpark was slecht, maar verder hebben wij veel waar voor ons geld gekregen.

De heer en mevrouw Terpstra Vrouwenparochie
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .