20-Daagse kampeerrondreis Zimbabwe expeditie

U bezoekt tijdens deze rondreis 7 nationale parken in Zimbabwe. U zult versteld staan van de grote variatie aan landschappen van dit prachtige land. U maakt kennis met de gastvrije bevolking, gaat op zoek naar het wild tijdens de gamedrives en begeleide wandelsafari’s en kunt genieten van een boottocht op de Zambezi Rivier. Hwange National Park, Matopo National Park en de beroemde Victoria Watervallen zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze reis.

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Harare – Shamiso Camp (diner). Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar het kamp gebracht. Hier ontmoet u uw medereizigers en kunt u genieten van de prachtige omgeving met haar rijkdom aan vogels.

Dag 2

Programma

Shamiso Camp (volpension). Na het ontbijt neemt uw gids het reisprogramma met u door. Verder maakt u een 2 uur durende wandeling in een privé natuurreservaat.

Dag 3

Programma

Shamiso Camp - Juliasdale/Eastern Highlands (volpension). Na het ontbijt rijdt u via een prachtige route in oostelijke richting naar het Nyanga N.P. 2 overnachtingen nabij Juliasdale.

Dag 4

Programma

Nyanga National Park (volpension). Vandaag bezoekt u het Nyanga N.P. en maakt u een wandeling naar de hoogste piek in Zimbabwe, de Inyangani (2594 m), U heeft hier een prachtig uitzicht tot aan Mozambique.

Dag 5

Programma

Nyanga N.P. - Gonarezhou N.P. (volpension). Na een vroeg ontbijt vertrek u naar het zuidoostelijk gelegen Gonarezhou N.P. Uw driedaagse kamp is idyllisch gelegen aan de rivier de Runde, waar u de nijlpaarden aan zult treffen. Het nog relatief onbekende nationale park in het zuidoosten is al lang een geheime tip voor veel kenners.

Dag 6

Programma

- 7: Gonarezhou N.P. (volpension). U maakt een game drive door het prachtige Afrikaanse landschap met de mogelijkheid om het wild te spotten. U geniet van een heerlijke picknick bij de indrukwekkende Chilojo Cliffs. Ook gaat u dieren spotten vanaf de rivier. Tevens maakt u een omreis langs de Massasanya Dam.

Dag 8

Programma

Gonarezhou N.P. - Lake Mutirikwi N.P. (volpension). Vandaag gaat de reis weer noordwaarts naar Lake Muturikwi. Onderweg passeert u lokale winkeltjes waar u de prachtige, zelfgemaakte souvenirs kunt kopen. U verblijft 2 nachten nabij Lake Mutirikwi.

Dag 9

Programma

Lake Mutirikwi N.P. (volpension). Vandaag maakt u een gamedrive langs de oevers en ziet u de prachtige natuur en het wild. Met een beetje geluk ziet u de schuwe neushoorns.

Dag 10

Programma

Lake Mutirikwi N.P. - Matopo N.P. (volpension). Via Masvingo rijdt u naar Bulawayo, met haar prachtige koloniale gebouwen. U heeft de gelegenheid om te winkelen. U verblijft 2 nachten aan de rand van het Matopo National Park.

Dag 11

Programma

Matopo N.P. (volpension). Na het ontbijt maakt u een rit door het bizarre rots landschap. Tevens maakt u een korte wandeling naar goed bewaard gebleven rotstekeningen van Bosjesmannen. Het nationaal park is tot cultureel werelderfgoed is verklaard.

Dag 12

Programma

Matopo N.P. - Hwange N.P. (volpension). U rijdt richting het noordwesten, naar het Hwange N.P. U rijdt door bosgebieden, met oude bomen, prachtige originele dorpjes en ontelbare bizarre baobabbomen. U bezoekt onderzoekscentrum voor wilde honden. Geniet van het wild, dat vaak bij de verlichte waterplaats komt drinken. U verblijft 3 nachten aan de rand van het Hwange National Park.

Dag 13

Programma

- 14: Hwange National Park. Deze 2 dagen staan in het teken van safari’s. U gaat in de ochtend en in de middag op safari in dit schitterende park.

Dag 15

Programma

Hwange N.P. - Victoria Falls (ontbijt/lunch). Na het ontbijt rijdt u naar de Victoria Falls. Aan het eind van de dag maakt u een prachtige Sunset Cruise op de Zambezi River.

Dag 16

Programma

Victoria Falls (volpension). De ochtend is ter vrije besteding. Zo kunt u gaan wildwater raften, een olifant safari maken, gaan bungeejumpen of een helikoptervlucht maken (optioneel). In de namiddag bezoekt u de spectaculaire Victoria Watervallen. Vanaf de diverse uitzichtpunten kunt u prachtige foto’s maken van deze watermassa.

Dag 17

Programma

Victoria Falls – Bulawayo (ontbijt/lunch). Vandaag rijdt u naar het zuiden naar uw kamp wat in de tweede stad van Zimbabwe ligt, Bulawayo. Onderweg stopt u bij de kleine dorpjes om de lokale bevolking beter te kleren kennen.

Dag 18

Programma

Bulawayo - Lake Chivero N.P. (volpension). U komt langs de voormalige boerensteden Gweru, Kwekwe en Kadoma maar ook langs de goudmijnen. Het doel voor vandaag is Lake Chivero, waar de tenten voor de komende 2 dagen worden opgeslagen aan de oever van het meer.

Dag 19

Programma

Lake Chivero N.P. (ontbijt/lunch). In de middag maakt u een gamedrive door het bushlandschap en savanne en langs de oever van Lake Chivero. Op zoek naar de steeds zeldzamer wordende neushoorns en andere wilde dieren.

Dag 20

Programma

Lake Chivero N.P. - Harare (ontbijt). Na het ontbijt neemt u afscheid van uw medereizigers en wordt u naar de luchthaven van Harare gebracht. Einde van een prachtige reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van/naar Harare per 4×4 safari voertuig, luchthaventransfers aansluitend aan de tour, 19 kampeerovernachtingen (tent: 2,5m x 2,5m x 1,95m met matras en kussen), maaltijden volgens het reisprogramma, entreegelden nationale parken en Engels- of Duitstalige gids/chauffeurs/kok.

Exclusief:

Overige maaltijden, drankjes, fooien, visumkosten, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, huur slaapzak (USD 30 vooraf reserveren). U dient ter plaatse USD 590 p.p. te voldoen aan de reisleiding.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min.2, max. 10 personen (5 personen per voertuig).

Extra info: bagagebeperking: max. 15 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken en bij de op- en afbouw van de tenten.

Op aanvraag geldt er een korting voor kinderen (3-11 jaar)

Vertrekdata:

Op aanvraag.

Het was een onvergetelijke reis!

Privé rondreis Madagascar:

Het was een onvergetelijke reis! We hadden een super gids en een hele fijne chauffeur. Over de accommodaties waren we zeer tevreden, Le Grenat vonden we het minst. Tsara camp was helemaal geweldig. Bij Ifaty hebben we een boottocht gemaakt met een motorboot en diverse walvissen gezien. Madagascar is echt een prachtig land, schitterende natuur en hele vriendelijke mensen! Bedankt voor het regelen van deze prachtige reis.

Familie Schotman Maasdam
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .