20-Daagse reis: Alle facetten van Madagaskar

Uw reis begint met een rit naar Miandrivazo, hier begint de driedaagse boottocht over de Tsiribihina Rivier. Dan volgt een avontuurlijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Baobab Allee. U vliegt naar het zuiden en geniet daar van een paar dagen aan het strand. U sluit af met een treinreis door het binnenland naar de oostkust en waar u diverse nationale parken bezoekt.

 

prijscategorie: €€€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Na aankomst op de luchthaven van Antananarivo wordt u opgewacht en is de transfer naar uw hotel. Overnachting in Belvedere hotel (Std.), Palissandre hotel (Std. Plus).

Dag 2

Programma

Antananarivo - Antsirabe - Miandrivazo (ontbijt). Vandaag rijdt u door de hooglanden naar Antsirabe, deze stad wordt, dankzij de vele warmwaterbronnen ook wel de stad van het water genoemd. U bezoekt een werkplaats waar miniaturen worden gemaakt van gerecyclede materialen en een studio waar Zeboe-koeienhoorn wordt gebruikt om verschillende objecten te maken. Vervolg uw weg door een nogal kaal heuvelachtig landschap naar Miandrivazo, een klein dorp gelegen in een stroomgebied aan de Mahajilo-rivier, die uitmondt in de Tsiribihina. Overnachting in Princesse Tsiribihina (Std.) en (Std. Plus).

Dag 3

Programma

Miandrivazo - Tsiribihina (volpension). Transfer naar de haven. U maakt een driedaagse boottour met een privé-motorboot op de Tsiribihina Rivier. U ziet hier verschillende vogelsoorten en adembenemende natuur! Aan de oever kunt u krokodillen en de zeldzame lemuren zien. 2 overnachtingen in een tent op een zandbank van de rivieroever.

Dag 4

Programma

Tsiribihina (volpension). Vandaag vaart u verder op de Tsiribihina Rivier. Als u wilt kunt u zwemmen bij een waterval. U ziet het landschap veranderen, u vaart tussen vruchtbare velden door en u ziet de bijzondere baobabbomen. Onderweg stopt u bij kleine lokale dorpjes.

Dag 5

Programma

Tsiribihina - Belo - Bekopaka (ontbijt/lunch). In de middag komt er een eind aan uw bootreis. U stapt van de boot in een 4WD en rijdt over zanderige hellingen, savanne en langs baobabbomen naar Bekopaka. 2 overnachtingen in het hotel Soleil Du Tsingy (Std. en Std. Plus).

Dag 6

Programma

Bekopaka (ontbijt). U rijdt naar het Bemaraha National Park dat deel uitmaakt van de UNESCO World Heritage. U bezoekt de Tsingy, de karst rotsen zijn tot 30 m hoog. U vindt hier veel bijzondere planten en u heeft grote kans dat u hier de zeldzame lemuren ziet. U maakt een wandeling van ca. 3-5 uur. Bedenk dat een bezoek de Tsingy iets is voor sportieve bezoekers, omdat u over ladders, rotsachtige treden en bruggen gaat.

Dag 7

Programma

Bekopaka - Belo - Morondava (ontbijt). U rijdt terug naar Belo en verder per veerboot over de Tsiribihina Rivier naar de Baobab Allee. Dit is één van de hoogtepunten van Madagaskar. U kunt hier genieten van een schitterende zonsondergang. De reis gaat verder naar Morondava. Overnachting in Renala au Sable D'Or (Std.), Palissandre Côte Quest (Std. Plus).

Dag 8

Programma

Morondava - Antananarivo (ontbijt). Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Tana. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Overnachting in Hotel Belvedere (Std.), Hotel Palissandre (Std. Plus).

Dag 9

Programma

Antananarivo - Tuléar - Ifaty (ontbijt). Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Tuléar. U rijdt verder naar Ifaty, een prachtige badplaats ten noorden van Tuléar. Onderweg komt u langs endemische soorten van doornbos en mangroven. 4 overnachtingen in Hôtel de la Plage (Std.), Les Dunes d'Ifaty (Std. Plus).

Dag 10

Programma

- dag 12: Ifaty (ontbijt). U kunt hier genieten van het strand. U bent in de gelegenheid om diverse watersporten te beoefenen. U kunt gaan duiken op het koraalrif of gaan wandelen in de omgeving.

Dag 13

Programma

Ifaty - Tuléar - Ranohira (ontbijt/diner). Na het ontbijt gaat de reis terug naar Tuléar en Ranohira. Bij Tuléar kunt u een bezoek brengen aan een arboretum met endemische planten van Madagaskar. Na Tulear rijdt u over een grotendeels rechte weg, langs hoge struiken en kleine cactusbossen, onderbroken door typische Mahafaly-begraafplaatsen, sommige met motieven en houten steles, en machtige baobabbomen. In Ilakaka krijgt u een indruk van het levendige en gevaarlijke leven van een ooit enorme saffiergraafstad. 2 overnachtingen in Isalo Ranch (Std.), Satrana Lodge (Std. Plus).

Dag 14

Programma

Ranohira (ontbijt). Vandaag bezoekt u het Isalo Nationaal Park. U maaktonder begeleiding van een gids een wandeling van 3-5 uur. U vindt hier ruige bergen en uitzonderlijke flora en fauna. Ook zijn er ravijnen en maki’s en u kunt in de kleine meren heerlijk zwemmen.

Dag 15

Programma

Ranohira - Fianarantsoa (ontbijt). Vandaag rijdt u over het hoog plateau naar Fianarantsoa. U brengt een bezoek aan het kleine Anja Reservaat dichtbij Ambalavao, waar u ringstaartlemuren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Ook maakt u een stop bij een werkplaatsje waar ze Antemoro papier maken. Overnachting Villa Sylvestre (Std.), Zomatel II (Std. Plus).

Dag 16

Programma

Fianarantsoa - Manakara (ontbijt). Na het ontbijt gaat u met de legendarische Jungle Express naar Manakara aan de zuidoostkust (alleen op dinsdag en zaterdag). In 8 uur rijdt u 163 km over 67 bruggen en door 48 tunnels. Op elk station biedt de bevolking lokale bijzonderheden aan zoals rivierkreeftjes, gegrilde vis, fruit en rijstgebak. Overnachting in Parthenay Club (Std. en Std. Plus).

Dag 17

Programma

Manakara - Ranomafana (ontbijt). U heeft de ochtend ter vrije besteding. In de middag rijdt u langs endemisch palmen en kruiden plantages naar Ranomafana. 2 overnachtingen in Centr'est (Std.), Setam Lodge (Std. Plus).

Dag 18

Programma

Ranomafana (ontbijt). U bezoekt de nationale parken, die aan de Namorona Rvier liggen. U vindt hier verschillende soorten lemuren, zoals de roodbuik lemur en de, pas in 1986 ontdekte bamboe lemur. Ook is hier een divers vogelleven. De natuurschoon is hier adembenemend. De namiddag is ter vrije besteding. Voor het diner kunt u een nachtwandeling maken langs de weg naast het Nationaal Park om de nachtdieren te ontdekken. Met een beetje geluk ziet u snel bewegende bruine muismaki's, slapende kameleonsoorten in alle maten, levendige kikkers enz.

Dag 19

Programma

Ranomafana - Antisrabe (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u via Ambositra naar Antsirabe. Eerst maakt u een korte stop bij de Andriamamovoka waterval. De volgende stop is in Ambositra waar u kunt zien hoe de lokale bevolking houten sculpturen maakt. U rijdt verder langs mooie rijstvelden en groentevelden naar Antsirabe. Overnachting in Les Chambres du Voyageur (Std.), Flower Palace Hotel (Std. Plus).

Dag 20

Programma

Antsirabe - Antananarivo (ontbijt) Na het ontbijt rijdt u naar Antananarivo. U rijdt door verschillende kleine traditionele dorpjes en langs kale granieten bergen en een aantal ambachtswerkplaatsen. Afhankelijk van de vertrektijd van uw internationale vlucht, kunt u wellicht de markt bezoeken met Malagassisch handwerk om de laatste souvenirs te kopen. Daarna transfer naar de luchthaven en check-in voor de vlucht naar huis. Einde van een bijzondere reis.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Transfers, overnachtingen in de gekozen categorie, genoemde maaltijden, tijdens de privé boottocht op de Tsiribihina Rivier kampeeruitrusting (tent, lichte isomat, slaapzak of dekbed), entreegelden nationale parken incl. gids, afhankelijk van het traject vervoer in auto of terreinwagen met Engelssprekende begeleiding, brandstof auto en bestuurdersvergoeding, treinticket, ferryovertochten en alle genoemde excursies.

Exclusief:

Binnenlandse vluchten Morondava-Tana-Tuléar (ca. € 675 p.p.), persoonlijke uitgaven zoals visumkosten, overige maaltijden, duikexcursie, snorkelen, watersport en excursies in Itafy en fooien.

Toeslag:

Std. Plus hotels (2-persoonskamer) per persoon € 575

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Het minimum aantal deelnemers is 2.

Het kan voorkomen dat de trein door bijvoorbeeld een storing niet rijdt. Er moet dan naar een alternatief programma uitgeweken worden (dag 16).

Vertrekdata:

Dagelijks.

In 1 woord: helemaal geweldig!

Fly In Safari Zuid-Tanzania & Zanzibar:

In 1 woord: helemaal geweldig! Alles super geregeld: mooie lodges, vriendelijk personeel, mooie game drives, mooie dagexcursie naar Udzungwa. Dus heel erg bedankt voor het regelen van deze mooie reis.

Familie Van der Linden Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .