20-Daagse South African Explorer Groepsreis

Een mooie en aantrekkelijk geprijsde kampeer/accommodatie rondreis langs de vele hoogtepunten van Zuid-Afrika, Lesotho en eSwatini. U ontdekt tijdens deze reis de enorme diversiteit van Zuid-Afrika en kunt deelnemen aan vele activiteiten. U kunt tijdens deze reis verblijven in accommodaties of op campings.

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

Kaapstad – Cape Whale Coast - Hermanus (lunch/diner). Vertrek vanaf het kantoor van Nomad. Vandaag heeft u een volledige dag voor de boeg die u vanuit het centrum van Kaapstad via de wijngaarden en de stad Stellenbosch naar de stad Hermanus brengt. Uiteraard stopt u ook bij de grootste broedkolonie van de Afrikaanse pinguïn, Stony Point Nature Reserve. Tijdens de maanden juli tot november heeft u misschien het geluk om de zuidkapers cq walvissen te zien die de baai in Hermanus bezoeken. Overnachting: camping / Windsor Hotel.

Dag 2

Programma

Hermanus - Oudtshoorn (volpension). Via de beroemde ‘Route 62’ gaat u naar de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn, gelegen in de Kleine Karoo. U maakt een stop om een van de vele boerenstalletjes te ervaren en bij Ronnie’s Sex Shop, helemaal geen sekswinkel, maar een nogal interessante landelijke pub! De dag eindigt met een rondleiding door de beroemde Cango-grotten. U kunt ook een tour maken naar een struisvogelboerderij. Overnachting: camping / Kleinplaats Holiday Resort of Oude Meul Country Lodge.

Dag 3

Programma

Oudtshoorn – Plettenberg Bay (volpension). Via de prachtige Outeniqua pas (de man die honing op zijn rug draagt) rijdt u naar Knysna. Onderweg maken we een stop in George, waar we een bezoek brengen aan het George Museum. Het is een interessant museum waar u alles van de lokale houthandel kunt bewonderen. Tijd ter vrije besteding. Zo kunt u een boottocht maken over de lagune of heerlijk winkelen bij het Waterfront. Overnachting: camping / The Dunes Hotel.

Dag 4

Programma

Plettenberg Bay – Tsitsikamma N.P, (volpension). Vandaag kunt u deelnemen aan diverse optionele activiteiten in Plettenberg Bay voordat u naar Tsitsikamma rijdt. 2 overnachtingen: camping Tube ’n Axe / Tsitsikamma Cottages of Tsitsikamma Inn.

Dag 5

Programma

Tsitsikamma N.P. (ontbijt/diner). Dag ter vrije besteding in dit prachtige gebied. Het meest mysterieuze woud van Zuid-Afrika is zeker het Tsitsikamma N.P. U wandelt vandaag de eerste kilometers van de beroemde Otter Trail. Na deze wandeling kunnen de waaghalzen een Treetop Canopy tour of de Woodcutter Journey maken (optioneel). 2 overnachtingen: camping Tube ’n Axe / Tsitsikamma Inn.

Dag 6

Programma

Tsitsikamma N.P. - Addo Elephant N.P, (volpension). U reist verder naar het Addo Elephant N.P, u maakt onderweg een stop in het surfmekka Jeffrey’s Bay waar u de gelegenheid krijgt om het kleine surfmuseum te bezoeken of om te relaxen op het strand. In de middag komt u aan in Addo’s waar u vervolgens op safari gaat. In dit 120.000 ha. grote park leven ca. 550 olifanten. 2 overnachtingen: camping / Kudu Ridge Lodge (tent).

Dag 7

Programma

Addo Elephant N.P (volpension). Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om Port Elizabeth te bezoeken voordat u terugkeert naar het kamp voor de lunch. s ’Middags maakt u nog een safari door het park.

Dag 8

Programma

Addo Elephant N.P. – Graaff Reinet (volpension). Vandaag gaat de reis verder naar Graaff-Reinet. U krijgt een uniek inzicht in de geschiedenis van deze droge regio. Het is ook de vierde, oudste stad van het land. ‘s Avonds neemt u deel aan een sundowner/ sunrise-excursie naar de Valley of Desolation. Overnachting: camping / Profcon Resort.

Dag 9

Programma

Graaff Reinet – Lesotho (volpension). Na het ontbijt gaat u op weg naar Lesotho. U verlaat Zuid-Afrika en rijdt één van de hoogst gelegen koninkrijken ter wereld binnen (1000 meter boven de zeespiegel). 2 overnachtingen: camping / Malealea Lodge.

Dag 10

Programma

Lesotho (volpension). Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een lokaal dorp. U heeft vandaag de mogelijkheid om onder begeleiding een wandeling of tocht per pony te maken in de bergen van Lesotho (optioneel).

Dag 11

Programma

Lesotho – Drakensbergen, (volpension). Weer terug in Zuid-Afrika rijdt u naar het Ukhahlamba Drakensberg N.P. De Drakensbergen zijn de hoogste bergen van Zuid-Afrika. U heeft 2 dagen om van deze adembenemende bergen met haar uitzichten te genieten. 2 overnachtingen: camping / Monks Cowl of The Nest.

Dag 12

Programma

Drakensbergen (volpension). Na het ontbijt trekt u uw wandelschoenen aan om in deze bergketen een begeleide wandeling te maken. U gaat onderweg de rotstekeningen van de San bewonderen.

Dag 13

Programma

Drakensbergen – St. Lucia (volpension). U verlaat de Drakensbergen en rijdt naar Kwa Zulu Natal- St.Lucia. U maakt een stop op de plaats waar Nelson Mandela werd aangehouden om vervolgens 27 jaar in de gevangenis zitten. Hier staat nu een indrukwekkend beeldhouwwerk ter ere van "Madiba". Via de krachtige Howick Falls gaat u verder naar de grootste havenstad van Zuid-Afrika, Durban. Hier krijgt u even de tijd om de benen te strekken tijdens een wandeling langs de promenade voordat we op weg gaan naar onze eindbestemming, St. Lucia. 2 overnachtingen: camping / Shonalanga.

Dag 14

Programma

Hluhluwe - Umfolozi Game Reserve / iSimangaliso Wetland Park (volpension). Vandaag vroeg op voor een gamedrive in het nabijgelegen Hluhulwe Imfolozi Game Reserve. Hoewel neushoorn de beroemdste parkbewoner is, biedt het park ook een thuis voor vele andere soorten, waaronder de Big5. U keert terug naar de accommodatie voor een siësta en in de middag maakt u een boottocht op het St. Luciameer.

Dag 15

Programma

St. Lucia - eSwatini (volpension). Een vroege start voor het vertrek naar eSwatini (voorheen bekend als het Koninkrijk Swaziland). In de middag bent u in de gelegenheid om gebruik te maken van de optionele activiteiten die hier worden aangeboden. Kies uit gamedrives, mountainbiken of een bezoek aan het dorp van de Chief. 2 overnachtingen: camping / Mlilwane Wildlife Sanctuary (Beehive Hut).

Dag 16

Programma

eSwatini (volpension). Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste reservaat van eSwatini. In dit park komen geen roofdieren voor, dus u kunt hier vanmorgen samen met de gids veilig een natuurwandeling gaan maken om de ‘Nature Trail’ te gaan verkennen en zo de schoonheid van dit landschap ontdekken. Overnachting: camping / Mlilwane Wildlife Sanctuary (Beehive hut).

Dag 17

Programma

eSwatini – Krugerpark (volpension). U keert weer terug naar Zuid-Afrika en vervolgt uw weg naar het wereldberoemde Krugerpark. U verblijft 2 dagen in dit park en u gaat op zoek naar olifanten, leeuwen, neushoorns, buffels en de vele andere prachtige dieren. ’s Middags gaat u op safari per truck. 3 overnachtingen: camping / Nkambeni (tent).

Dag 18

Programma

Krugerpark (volpension). Vandaag vertrekt u iets later op de dag en rijdt u een stukje van de Panoramaroute. Enkele hoogtepunten die u bezoekt zijn Bourkes Luck Potholes, de Three Rondavels en Gods Window voordat u in de late namiddag terugkeert naar het kamp.

Dag 19

Programma

Krugerpark (volpension). Vanochtend vroeg opstaan, u gaat vandaag naar het Kruger National Park om te genieten van een hele dag gameviewing. Deze game drive van een hele dag biedt u een uniek uitzicht over het park vanuit een open 4x4 voertuig. Vanavond is er gelegenheid voor een optionele Sundowner Drive (optioneel).

Dag 20

Programma

: Krugerpark – Johannesburg (ontbijt/lunch). U kunt nog een optionele ochtendwandeling maken om hierna te vertrekken we naar onze eindbestemming Johannesburg. U komt laat in de middag aan op Belvedere Estate waar u wordt uitgenodigd voor het afscheidsdiner. Dit kunt u boeken op de aankomst dag bij uw gids.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van Kaapstad naar Johannesburg per safari truck, overnachtingen kamperen: kampeerovernachtingen (tent: 2,2m x 2,2m x 1,8m met matras) / overnachtingen accommodatie: overnachtingen in guesthouses, maaltijden volgens het  reisprogramma, entreegelden en Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief:

Drankjes, overige maaltijden, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.

Opmerking:

Prijs is per persoon, gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Aantal deelnemers: min. 4, max 20 personen.

Vertrekdata op aanvraag

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Bagagebeperking: max. 20 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en  handbagage. U dient zelf een slaapzak en kussen mee te nemen.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken en bij de op- en  afbouw van de tenten. Guesthouse- en kampeerreizigers reizen samen in één voertuig! Alle maaltijden worden  samen genuttigd bij de truck.

U kunt de reis ook in omgekeerde volgorde maken Johannesburg-Kaapstad (vertrekdata en tarieven op aanvraag).

 

 

Wij hebben zeer genoten van deze reis!

Fly In Safari Botswana:

De reis voldeed zeer goed aan de verwachtingen. De lodges waren prima, personeel gastvrij, kwaliteit eten uitstekend. Gedurende de periode in de lodge was de ranger/gids/chauffeur degene waarmee het programma gemaakt werd. Soms waren we met een paar medereizigers in een auto, maar veelal ook niet. De vluchtjes van de ene lodge naar de andere lodge verliepen prima op tijd. De lodges waren ook allemaal anders, qua lay out, qua natuur en sfeer. De Victoria Watervallen zijn mooi, maar door het vele water ontstond er een dikke waternevel waarmee het zicht wat beperkt werd, maar dat is bij een waterval niet geheel vreemd. Wij hebben zeer genoten van deze reis en alle lof voor de goede organisatie en de kwaliteit van de lodges.

De heer en mevrouw Dentz Middelburg
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .