21-Daagse Desert & Delta kampeerrondreis Zambia, Namibië en Botswana

Deze onvergetelijke kampeerrondreis begint met een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen in Zambia. Daarna gaat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana verkennen. Dit is niet zomaar een reis, maar een avontuur door één van de meest spectaculaire gebieden van zuidelijk Afrika.

 

prijscategorie: €€

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Wat kunt u allemaal doen?

Dag 1

Programma

- 2: Livingstone (ontbijt op dag 2). Om 14.00 uur op de eerste dag maakt u kennis met uw medereizigers. Deze 2 dagen kunt u Livingstone en de beroemde Victoria Watervallen verkennen. Zo kunt u o.a. gaan wildwater raften, bungeejumpen, een olifantensafari of een helikoptervlucht maken. 2 overnachtingen op een camping.

Dag 3

Programma

- 4: Livingstone - Caprivi (volpension). Na het ontbijt rijdt u naar de Caprivi, een smalle strook van Namibië gelegen tussen Angola, Zambia en Botswana. Vandaag begint het genieten van de Afrikaanse dierenwereld. U heeft 2 dagen om deze afgelegen en prachtige regio te verkennen, inclusief een boottocht op de rivier de Kwando. U overnacht op een camping.

Dag 5

Programma

Caprivi - Rundu (volpension). ’s Ochtends kunt u genieten van het rijke vogelleven bij de rivier, alvorens u uw reis vervolgt langs de Kavango Rivier. U komt langs dorpjes met grashutten en u kunt zich verbazen over de bijzondere plaatselijke ambachten. U stopt voor de overnachting in Rundu en kunt genieten van een schitterende zonsondergang aan de rivier. U overnacht op een camping.

Dag 6

Programma

- 7: Rundu - Etosha N.P. (volpension). Deze 2 dagen staan in het teken van safari’s. In het Etosha N.P. “de grote witte plaats van droogwater”, maakt u safari’s langs de diverse waterplaatsen op zoek naar het vele wild. ’s Avonds kunt u het wild observeren bij de verlichte waterplaats van Namutoni, Halali of Okaukuejo. 2 overnachtingen op een camping.

Dag 8

Programma

Etosha N.P. - Ugab (volpension). De volgende stop is bij Brandberg, waar u gaat overnachten naast de droge bedding van de Ugab Rivier. Dit gebied is het thuis van de zeldzame woestijnolifanten. U maakt een wandeling met een lokale gids en bekijkt de prachtige rotstekeningen. Overnachting op een camping.

Dag 9

Programma

Ugab - Spitzkop (volpension). Vandaag rijdt u in zuidelijke richting, door een prachtig woestijngebied naar Spitzkop. Het kamp wordt opgezet aan de voet van deze massieve rots. Na een wandeling kunt u genieten van de stilte en de adembenemende zonsondergang. U overnacht op een camping.

Dag 10

Programma

- 11: Spitzkop - Swakopmund (ontbijt en 1x lunch). U rijdt via Cape Cross, met zijn vele zeerobben, naar Swakopmund. Dag ter vrije besteding om deze stad te verkennen. Zo kunt u sandboarden, skydiving, quadrijden, oceaansafari maken of een boottocht maken (alles optioneel). 2 overnachtingen in Dunedin Star Guesthouse.

Dag 12

Programma

- 13: Swakopmund - Namib Desert (volpension). U brengt een bezoek aan het mysterieuze maanlandschap bij Swakopmund, alvorens u naar Sossusvlei gaat. De volgende dag brengt u een bezoek aan het adembenemende duinlandschap van Sossusvlei en beklimt u ’s werelds hoogste zandduin. Tevens maakt u een wandeling door de Sesriem Canyon. Geniet van de prachtige kleurschakeringen bij zonsondergang. 2 overnachtingen op een camping.

Dag 14

Programma

Namib Desert - Windhoek (ontbijt/lunch). De charme van Windhoek ligt in de smeltkroes van culturen en de gastvrije bevolking. U komt laat op de dag aan en kunt gaan genieten van een restaurantmaaltijd (op eigen kosten). Overnachting in Klein Windhoek Guesthouse (WiFi aanwezig).

Dag 15

Programma

Windhoek - Kalahari (volpension). Na het ontbijt reist u naar de grens van Botswana. U maakt een wandeling onder leiding van een San Bosjesman, die u alles vertelt over het leven in de ‘bush’. U overnacht op een camping in het hart van de Kalahari.

Dag 16

Programma

Kalahari - Maun (ontbijt/lunch). U vervolgt uw reis naar Maun. Optioneel kunt u een rondvlucht maken over de Okavango Delta (ca. USD 120). De rondvlucht dient vooraf te worden gereserveerd. Overnachting op een camping.

Dag 17

Programma

– 18: Okavango Delta (volpension). U maakt deze dagen tochten met lokale gidsen in een Mokoro (kano) over de kanalen om vanaf het water het wild te observeren. Natuurlijk gaat u ook te voet door dit prachtige gebied. Geniet van de adembenemende zonsondergangen. 2 nachten wild kamperen op een eiland midden in de Delta.

Dag 19

Programma

Okavango Delta - Makgadikgadi Pans (ontbijt/lunch). Na uw spectaculaire Delta belevenis, gaat de reis naar de immense vlakte van de Makgadikgadi zoutpannen. De sterrenhemel is hier onbeschrijflijk mooi! Overnachting op een camping.

Dag 20

Programma

Makgadikgadi Pans – Chobe N.P. (ontbijt/lunch). U reist vandaag door het beroemde Chobe N.P. In dit park leven grote kuddes olifanten en buffels. In de namiddag maakt u een sunset boottocht op de Chobe Rivier. U overnacht in een chalet van Thebe River Safari’s.

Dag 21

Programma

Kasane - Livingstone (ontbijt). Vandaag komt er een einde aan een prachtig avontuur, u bent oneindig veel ervaringen en vrienden rijker. De reis eindigt rond 12.00 uur op de luchthaven van Livingstone.

Laat gehele programma zien

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Rondreis van/naar Livingstone per speciale safari truck, overnachtingen  kampeerrondreis: 3 overnachtingen in guesthouses en 17 kampeerovernachtingen (tent: 2,2m x 2,2m x 1,8m met matras) /maaltijden volgens het reisprogramma, entreegelden nationale parken en 2 Engelstalige chauffeurs/reisbegeleiders.

Exclusief:

Overige drankjes & maaltijden, fooien, visumkosten, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, huur slaapzak en kussen (prijs op aanvraag).

Opmerking:

Aantal deelnemers: min. 4, max. 12 personen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw reisadviseur.

Extra info: bagagebeperking: max. 12 kg per persoon in zachte reistassen, fototas en handbagage.

Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze meehelpen in de keuken en bij de op- en afbouw van de tenten.

Indien u als alleenreizende een tent/kamer wilt delen met een andere reiziger van hetzelfde geslacht, dan vervalt de eenpersoonstoeslag van €290,- p.p.

 

Onvergetelijke reis!

Autotour Zuid-Afrika (Johannesburg-Kaapstad):

Onvergetelijke reis! Geweldig! De service was uitstekend. Om enkele hoogtepunten te noemen: de Shiduli Game Lodge (een 10+) en de Iketla Lodge. Pretorius Camp in het Krugerpark was slecht, maar verder hebben wij veel waar voor ons geld gekregen.

De heer en mevrouw Terpstra Vrouwenparochie
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .