EcoQuest – Training in the Bush

EcoQuest, uw leven wordt anders…

Het is nacht in de Afrikaanse Bush. In uw tent luistert u gespannen naar het gebrul van de leeuwen. Op twintig meter van uw slaapplek hebben zij ook hun kamp voor de nacht opgeslagen. Verderop klinkt het gehuil van een hyena. U valt als een blok in slaap. Dat er geen omheining is, daaraan was u al gewend.

Het is ochtend in de Afrikaanse bush. Uw ranger fluistert: ‘in een rij blijven lopen, praat niet met elkaar, blijf altijd rustig en verlaat de lijn niet.’ U loopt rustig op met de anderen. Even later steekt de ranger zijn hand in de lucht. Daar liggen ze! Op nog geen tien meter afstand doet een tiental leeuwen zich te goed aan een zebra. ‘Blijf rustig staan. Foto’s nemen is geen probleem, maar zorg dat de flitser uitstaat.’

Het is avond in de Afrikaanse bush. Samen met uw cursusgenoten warmt u zich op aan het kampvuur en geniet u van de Afrikaanse sterrenhemel. De tongen komen los. Een prachtige dag vol unieke natuurbelevenissen zit erop.

In een tijdsbestek van 7 of 14 dagen leert u bijvoorbeeld hoe een professionele ranger in de praktijk wordt opgeleid. In samenwerking met EcoTraining kunnen wij u op een hele unieke manier laten kennismaken met de Afrikaanse bush. Het compacte programma combineert de praktijk naadloos met de theorie. Onderwerpen als ecologie, geologie, identificatie van bomen en planten en hun ecosystemen, sporen en spoorzoeken, gedrag van wilde dieren, astronomie en oriëntatie en navigatie komen aan bod. Iedere dag zijn er bushwandelingen en gamedrives, waarbij al uw zintuigen geprikkeld worden. Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe een wild dier zich gedraagt in zijn natuurlijke omgeving en wat er met u gebeurt als u dit dier op een steenworp afstand ziet? Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord tijdens deze unieke EcoTraining.

Wij hebben een aantal interessante arrangementen voor u geselecteerd. Algemene cursussen waarin alle facetten van de flora en fauna van de bush aan de orde komen en een aantal specifieke cursussen voor vogelaars, fotografen en spoorzoekers. Meer arrangementen op aanvraag.

Wij werken nauw samen met partners, die zich volledig inzetten om de mens vertrouwd te maken met de onvoorstelbaar rijke flora en fauna van Afrika. U kunt pure bushervaring opdoen door diverse workshops zoals: Birding, Tracks and Trails, EcoQuest, Rangeropleiding en Bush fotografie. Deze EcoTrainingen vinden plaats in diverse landen zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana en Kenia.

prijscategorie: €

Ja, ik wil!

Wat krijgt u allemaal te zien?

Ja, ik wil dit ook! Advies nodig? Bel ons:
0517 432060

Spreekt deze reis u aan? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • .

Inclusief:

Verblijf in Bush Camps, alle maaltijden, koffie en thee, bushwandelingen, gamedrives en de betreffende cursus.

Exclusief:

Parkfees en persoonlijke uitgaven, bijvoorbeeld drankjes en fooien.

Extra informatie:

Vertrekdata op aanvraag

Andere Eco Trainingen op aanvraag.

De gehele safari was een hoogtepunt!

Tanzania & Zanzibar reis:

De gehele reis was een hoogtepunt. Super! Onze lokale gids was uitstekend. De service was uitstekend, de reis was goed gedoseerd en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Voorafgaand aan de reis werd alles goed uitgelegd en als er vragen waren, werden die zo snel mogelijk beantwoord.

Familie Buurstede Etten-Leur
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .