Onze reizen naar Kenia Advies nodig? Bel:
0517 432060

Onderweg

Zoekfilter

Bestemmingen
Landen
Thema's

Algemeen

                  

De vele natuurparken van Kenia bieden een enorme diversiteit aan landschappen en herbergen een ongekende hoeveelheid dieren. De Masai Mara staat garant voor weergaloze safari’s op de uitgestrekte vlaktes. Dit gebied staat ook bekend om het fenomeen van de migratie, waarbij miljoenen zebra’s en wildebeesten de Mara Rivier oversteken. Tijdens uw safari in het wildrijke Amboseli N.P. kunt u genieten van de mooie uitzichten op de Kilimanjaro, een paradijs voor fotografen. Het Aberdares N.P. heeft een tropisch regenwoud.

Het Samburu N.P. is gelegen ten noorden van de evenaar en biedt weer een totaal ander landschap en herbergt andere diersoorten dan in de zuidelijke parken. Ook het merengebied met het Lake Nakuru N.P. en Lake Naivasha N.P. mogen tijdens uw safari niet ontbreken. Kenia is tevens het thuis van de intrigerende Masai stam. Maak tijdens uw safari kennis met deze bijzondere cultuur. U kunt uw safari uitstekend afsluiten met een verblijf aan de prachtige witte zandstranden aan de kust. Kenia is een land in Afrika dat grenst aan Ethiopië, Somalië, Tanzania, Oeganda en Soedan. U kunt uw reis uitstekend combineren met een safari door Tanzania, een strandverlenging op Zanzibar of een bezoek aan de gorilla’s in Oeganda of Rwanda. Geniet van dit veelzijdige en topografisch diverse land tijdens een onvergetelijke safari per fly in, in een groep of tijdens een op maat samengestelde reis onder leiding van uw privé gids/chauffeur!

Beste reistijd

Kenia kan het hele jaar bezocht worden, maar de maanden april en mei worden afgeraden in verband met de regentijd. De beste maanden om naar Kenia te reizen zijn juni tot en met september en januari tot en met maart. Omdat Kenia een tropisch klimaat heeft, liggen de temperaturen het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. In de hoger gelegen gebieden liggen de temperaturen gemiddeld 10 graden lager.

Reisdocumenten / Valuta

U heeft een paspoort nodig dat bij vertrek vanuit Kenia nog minimaal 6 maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Per 1 januari 2021 is het verplicht uw visum voor Kenia voor vertrek online aan te vragen! Dit kan via de site evisa.go.ke De kosten bedragen circa USD 50 voor een singel entry. Indien dit problemen geeft kunt u contact opnemen met de Ambassade van Kenia in Den Haag:

Ambassade van Kenya
Nieuwe Parklaan 21
2597 LA  DEN HAAG
Tel: (070) 350 4215
Fax: (070) 355 3594
Openingstijden op werkdagen
van 09.00-13.00 uur en van 14.00-16.00 uur.

De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling (KES). In- en uitvoer van de lokale valuta is verboden.

Gezondheid / Vaccinatie

In de grote steden is er een medische voorziening, maar in de afgelegen safari lodges vaak niet. Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Kenia, tenzij u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt (o.a. Tanzania & Zambia). Dan dient u een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te kunnen overleggen.

Wij raden u aan om tijdig voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts. Vaak wordt een inenting tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen en is het slikken van anti-malariatabletten raadzaam. In uw reisapotheek mag muggenmelk met DEET niet ontbreken. Draag tijdens zonsondergang en -opgang bij voorkeur kledingstukken met lange pijpen en mouwen.

Taal / Tijdsverschil

Engels en Swahili zijn de officiële talen in Kenia. Daarnaast worden er diverse inheemse talen gesproken.

Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later dan in Nederland en tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

Accommodaties / Verkeer

Tijdens de safari’s kunt u kiezen uit lodges en tented camps van eenvoudig tot luxe. Tevens bieden wij kampeerrondreizen in groepsverband. Aan de kust vindt u luxueuze strandresorts en kleinschalige guesthouses of boutique hotels.

In Tanzania rijdt het verkeer links. Wij raden het af om zelf te rijden in Tanzania en bieden daarom ook geen autotours aan.

De service was uitstekend.

Autotour Namibië:

De service was uitstekend en de prijs/kwaliteit verhouding klopt precies. Om enkele hoogtepunten te noemen: Erindi Private Game Reserve en Le Mirage Resort bij Sossusvlei.

De heer en mevrouw Pelzers Helmond
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .