“Wij dragen de wereld een groen hart toe en wij zijn ons bewust van de impact die reizen met zich kan meebrengen. Daarom streven wij naar een maximale reisbeleving die minimale impact heeft op natuur, cultuur en milieu. Wij voelen ons medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van de vakantiebestemmingen en het behoud van een leefbare wereld. We ondersteunen onze lokale partners naar meer duurzaamheid en proberen meer duurzaamheidsbewustzijn te creëren bij onze reizigers.”

Wij weten waar in de wereld de mooiste, meest bijzondere plaatsen en activiteiten te vinden zijn. Wij beseffen ook dat reizen impact heeft op het milieu, de cultuur en samenleving. En wij kunnen alleen blijven voortbestaan als we ook goed voor onze bestemmingen zorgen. Zo kunnen komende generaties ook zorgeloos de wereld blijven ontdekken en beleven.

Als reiziger speelt u een belangrijke rol. U kunt al een verschil maken door te letten op uw reisgedrag en met respect om te gaan met de bestemming van uw keuze. Onze verre bestemmingen zijn alleen per vliegtuig te bereiken. Maar ook hier kunt u al een verschil maken. Een directe vlucht heeft een beduidend lagere uitstoot dan een vlucht met een overstap. Daarom stimuleren wij onze reizigers voor een non-stop vlucht te kiezen. Dit doen we o.a. door bij voorkeur non-stop vluchten aan te bieden. Indien het niet anders kan, kan een vlucht met een overstap natuurlijk ook. En soms kunt u in plaats van een binnenlandse vlucht ook voor een trein kiezen. Denk maar eens aan de Indian Pacific tussen Sydney en Adelaide. U kunt uw CO2 uitstoot via diverse organisaties compenseren. Onder andere via Greenseat kunt u de uitstoot compenseren.

Wij werken op onze bestemmingen met lokale agenten. Inmiddels is een aantal van hen ook al Travelife Partner. Ook zij hebben respect voor het milieu en de mens. De accommodaties die wij voornamelijk aanbieden zijn kleinschalige accommodaties. Vaak familie bedrijven waar respect is voor mens en natuur. Steeds meer is er Solar Power voor handen en wordt het afval gescheiden. Onze huurauto’s en campers ter plaatse zijn van gerenommeerde maatschappijen, zijn jong en goed onderhouden.

Via onze agenten bieden wij alleen excursies aan die rekening houden met mens, dier en natuur. Dat betekent dat we geen olifantenritjes aanbieden en niet knuffelen met leeuwenwelpjes. De aangeboden excursies moeten voldoen aan de richtlijnen voor dierenwelzijn, mensenrechten en biodiversiteit. Wat bieden wij wel: het spotten van dieren in hun natuurlijke omgeving of in natuurparken. Safari’s vallen hier ook onder. Maar o.a. ook het spotten van dolfijnen en walvissen op zee. Vanzelfsprekend uitgevoerd door een gerenommeerde organisatie. Ook ondersteunen wij lokale projecten en opvangcentra die zowel mens als dier ten goede komen.

U kunt ter plaatse ook helpen: voorkom energie- en waterverspilling. Zet de lampen en verwarming in uw hotelkamer uit als u weg bent, douche wat korter en laat uw handdoek niet na 1x gebruiken wassen. Dat scheelt water en energie. Verminder het plasticverbruik op reis. Plastic afval wordt een steeds groter probleem. Op veel plaatsen hoopt het plastic zich op en is het afval schadelijk. Neem een eigen waterfles mee, zodat u deze elke keer kunt vullen. En ondersteun de lokale bevolking, koop lokale producten, eet lokaal en bezoek ook eens de minder bekende plekken.

Wij steunen de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl.

Maar ook op ons eigen kantoor zijn wij ons bewust van ons water- en energieverbruik. Waar mogelijk scheiden wij afval en doen wij milieuvriendelijke inkopen. Wij hebben de mogelijkheid om thuis te werken en reizen we naar cursus of training gezamenlijk. Wij zijn bezig met het partnerschap van Travelife. Op korte termijn willen wij een door Travelife gecertificeerde organisatie zijn. Travelife is een duurzaam certificeringsprogramma speciaal ontwikkeld voor reisorganisaties en accommodaties. Zo ondersteunt deze organisatie ons door middel van duurzaamheidscriteria gericht op het verbeteren van sociale- en milieuaspecten op onze reisbestemmingen.

Wat een geweldige bestemming!

Camperreis Nieuw-Zeeland:

Wat een geweldige bestemming: het land op zich, qua natuur en contact met de lokale bevolking. Bedankt voor het prima contact en de erg attente reactie op het bericht van de aardbeving in Christchurch.

De heer en mevrouw Stapel Joure
Toon alle reviews

Bekijk ook!

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van reisinspiraties, topbestemmingen en reisaanbiedingen van Uniek Afrika en Tasman Travel? Schrijft u zich middels onderstaand formulier in voor de digitale nieuwsbrief.

U bent dan als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, nieuwe bestemmingen en aanbiedingen.

  • .